ep alquiler turistico 20190801110405
CEDIDA - Archivo

En un estiu atípic com aquest, en el qual el nostre país troba a faltar el turisme, principalment l'internacional, els propietaris que es dediquen al lloguer vacacional han vist com la rendibilitat pel seu habitatge no aconsegueix recuperar el terreny que havia guanyat abans que es decretés la pandèmia, i això, després de pràcticament desaparèixer durant els mesos de l'estat d'alarma.

A causa de la incertesa causada per la Covid-19, els espanyols estan optant majoritàriament per viatjar dins del país. Un 45% té la intenció de sortir de la seva comunitat, un 37% triarà destins a la costa i un 14 i 15% es decantarà pel turisme d'interior i pel de muntanya, respectivament. Durant juliol, les CCAA amb un nivell més alt d'ocupació han estat Balears (65%), Euskadi (45%) i Andalusia (36%), esperant nivells d'ocupació lleugerament superiors a l'agost.

Són les dades d'una enquesta duta a terme per la Federació d'Habitatges d'ús Turístic (FEVITUR), en la qual afirmen que els propietaris d'habitatges de lloguer turístic, principalment aquells situats en zones costaneres o rurals, han començat a veure la llum després dels mesos de confinament. De fet, aquest tipus d'allotjaments podria sortir beneficiat d'aquesta crisi, ja que, segons aquest mateix estudi, un 45% dels espanyols assegura preferir els allotjaments turístics com a primera opció per a aquest estiu i un 65% d'ells opina que aquests habitatges ofereixen més mesures d'higiene que altres alternatives.

No obstant això, cal no obviar que aquesta època en la qual l'economia ha de bregar amb les conseqüències de la Covid-19 suposa un gran repte per als propietaris d'aquests immobles de lloguer turístic. Per això, els experts d'Institut de Valoracions proposen algunes pautes per a poder obtenir la rendibilitat més alta possible a l'habitatge destinat a aquest efecte. Entre elles hi figura posar preus concordes al mercat en funció de les característiques de l'allotjament. "L'ideal és que els propietaris analitzin tant l'oferta com la demanda de la zona en la qual es troba l'habitatge", expliquen. Cal tenir en compte que els habitatges unifamiliars són els més demandat, més que no pas els plurifamiliars, tant en destins de costa com rurals, ja que compten amb majors zones privades i espais amplis.

També convé oferir descomptes per lloguers més llargs, atès que enguany les famílies busquen allotjaments on passar temporades de setmanes o de fins a un mes, sense necessitat d'estar movent-se o que, fins i tot, els permeti conciliar les jornades intensives de treball a l'estiu amb el gaudi del destí vacacional. Donar visibilitat a l'habitatge als portals adequats és clau, ja que l'interès comença per les fotos; és molt important que l'anunci destaqui amb imatges de qualitat dels espais, que són el que captarà l'atenció del client.

Entre les prioritats d'aquest estiu hi figuren les piscines, jardins, terrasses, espais exteriors i entorns naturals. Ara més que mai s'intenta evitar els llocs públics i aglomeracions, per la qual cosa val la pena que el que els immobles que presentin aquestes característiques les destaquin, ja que són els factors que poden atreure més interès. A més, enguany preval el focus en la higiene, així que és summament important que els allotjaments turístics compleixin al màxim amb totes les mesures d'higiene per assegurar que l'espai està net i correctament higienitzat i és segur per als inquilins. "Els clients tindran més confiança en els habitatges que garanteixin aquestes mesures, així que és una bona idea seria informar els usuaris a la descripció de l'habitatge del protocol de seguretat que s'està seguint per a la seva desinfecció. Algunes CCAA han posat en marxa la possibilitat d'obtenir un distintiu o segell que identifiqui que compleixen les mesures de seguretat relatives a la Covid-19", assenyalen els experts.

Noticias relacionadas

contador