ep archivo   un hombre saca dinero de un cajero del banco santander
Óscar Cañas - Europa Press - Archivo

Marxa enrere del Banc Santander. Després d'uns quants mesos aplicant una sèrie de condicions als seus clients per lliurar-los de pagar comissions, l'entitat presidida per Ana Botín ha decidit rebaixar els requisits del Compte Santander One per no haver d'abonar 20 euros mensuals o 240 euros l'any.

  • 4,52€
  • 0,41%

Des de principis d'any, Santander ha exigit als seus clients domiciliar nòmina o prestació mensual almenys de 600 euros o pensió de 300 euros, fer servir les targetes almenys sis vegades al trimestre o bé, domiciliar tres rebuts al trimestre i tenir contractat algun producte de finançament com un préstec o hipoteca, d'estalvi, com un pla de pensions, fons d'inversió o assegurança d'estalvi per valor superior a 5.000 euros, i de protecció, com una assegurança de vida, llar o cotxe amb primes anuals superiors a 120 euros.

La persona complia amb tots aquests requisits, no havia de fer front a cap comissió. Doncs bé, a partir del passat 29 de juny per a les noves contractacions i des del proper 6 de juliol per als contractes ja existents, únicament caldrà complir amb la condició dels ingressos i la de les targetes o els rebuts.

A més de poder tenir obert un compte bancari sense comissió de manteniment o administració, també poden gaudir de retirades gratis en tots els caixers Santander, tant d'Espanya i de la resta del món, targetes sense comissió d'emissió ni manteniment, fer transferències en euros gratuïtes des de la banca en línia o els caixers i beneficiar-se de descomptes especials i acumular Avios amb Santander Iberia Plus.

D'altra banda, a aquells clients que no compleixin amb les opcions anteriors, però sí tinguin entre 5.000 euros i 25.000 euros en plans de pensions o fons d'inversió, o comptin amb més de 25.000 euros en comptes de valors o productes financers estructurats, o posseeixin un préstec hipotecari o al consum, o tinguin assegurances contractades amb primes per valor de 120 euros anuals o sigui major de 65 anys, Santander redueix la comissió mensual de 20 euros a 10 euros.

El moviment del Santander ve després d'un mes de juny marcat per la pràctica generalització del cobrament de comissions per part dels bancs espanyols.

Noticias relacionadas

contador