bancos logos

Com porten fent des que a mitjan març es va decretar el primer estat d'alarma, les entitats financeres tornen a anunciar que al maig també avançaran als seus clients el cobrament de les pensions i les prestacions per desocupació.

D'aquesta manera, BBVA tornarà a avançar el pagament de les pensions de la Seguretat Social als seus clients a aquest divendres, 22 de maig, segons ha informat el banc. Els pensionistes tindran l'ingrés de la seva pensió al seu compte del banc quatre dies abans del que era habitual, com a mesura de suport durant la crisi de la Covid-19.

El banc, que ja va avançar la pensió el mes d'abril passat als seus clients de més edat, ha recordat que aquest és un dels col·lectius més vulnerables. "BBVA vol fer costat als seus clients ara més que mai. Tots els nostres gestors es troben a la seva disposició, per tots els canals, per atendre els seus dubtes o ajudar-los en la seva gestió", ha indicat l'entitat.

Per part seva, Bankia tornarà a avançar per tercer mes consecutiu l'abonament als seus clients de les pensions de la Seguretat Social, com a part de les mesures implementades per pal·liar l'impacte de la situació generada per l'evolució del coronavirus. Així, els clients de l'entitat rebran l'ingrés de la seva pensió divendres que ve, 22 de maig, enlloc del dia 25 com era habitual.

Així mateix, el banc manté la recomanació als seus clients pensionistes que no es dirigeixin a la sucursal bancària i, en el cas de necessitar efectiu, els demana que facin els reintegraments mitjançant els més de 5.500 caixers automàtics dels quals disposa. En aquest sentit, Bankia ha recordat que els clients que requereixin retirar diners en efectiu també podran continuar fent-ho de manera gratuïta als caixers automàtics de qualsevol banc.

Bankinter també està anticipant durant d'aquesta setmana el primer pagament als afectats en situació d'ERTO que han domiciliat al banc l'abonament de la prestació. El pagament al compte del client es fa el mateix dia que el Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) notifica al banc les dades del beneficiari i l'import de la prestació.

Aquesta bestreta es materialitza automàticament i sense necessitat de sol·licitud per part del client a través d'un préstec al 0%, exempt de despeses i de comissions, el qual es cancel·la en el mateix moment en què el SEPE fa l'abonament en ferm de la prestació. Així, les persones que tenen reconeguda una prestació per part del SEPE, estan cobrant el primer pagament sense haver d'esperar a la data en la qual tradicionalment s'abona l'atur, segons expliquen en un comunicat.

L'entitat tornarà a abonar de forma anticipada aquest dijous 21 de maig les pensions a tots els seus clients amb quatre dies d'antelació a la data habitual de pagament, que sol ser el dia 25 de cada mes. Es tracta d'una mesura que, igual que l'avançament d'una setmana del pagament de la prestació per desocupació que el banc va habilitar a l'abril, està permetent més liquiditat a determinades economies familiars especialment afectades per l'actual conjuntura.

Unicaja avança de nou als seus clients, per tercer mes consecutiu, el cobrament de les pensions i de la prestació per desocupació. En concret, avança a aquest divendres, 22 de maig, el pagament de les pensions de la Seguretat Social als seus clients jubilats. Per part seva, aquells que tinguin domiciliada la prestació per desocupació podran cobrar-la des del 4 de juny.

contador