ep paraamigos mejorcalidadla cantidad
ISTOCK

Amb l'objectiu de guanyar clients, els bancs tiren de velles idees. Alguns estan recuperant l'anomenat 'pla amic', però aquesta vegada l'oferta sembla, a priori, ser poc suculenta. Cap de les grans entitats del nostre país es troben entre les que ja el promocionen i que sí que ho fan no donen més que 150 euros per cada nou client.

Aquest és el cas de Self Bank, la promoció del qual consisteix en això, una bonificació de fins a 150 euros tant per al padrí com per al fillol. Per a això, el padrí ha de tenir una antiguitat d'almenys tres mesos abans de l'obertura de compte del seu fillol i haver mantingut un saldo mínim de 300 euros durant els tres mesos anteriors a la data en la qual el seu fillol es doni d'alta com a client.

A més, per poder assolir el màxim de bonificació, l'entitat exigeix ​​al fillol ingressar almenys 2.000 euros, mantenir tres rebuts domiciliats durant un mínim d'un any, fer compres o traspassos de plans de pensions i fons d'inversió per almenys 6.000 euros i mantenir la cartera durant un mínim d'un any, i fer almenys cinc operacions en borsa amb qualsevol compte. Self Bank permet atraure's un màxim de 10 amics, de manera que, amb molta sort, el padrí pot arribar a acumular una bonificació de fins a 1.500 euros.

Menys és el que dóna ING: 50 euros tant al client com a l'amic. En aquest cas, els dos ha de tenir actiu i obrir un compte en què es demana tenir domiciliada una nòmina, pensió o prestació per desocupació. Igualment, el màxim d'amics permesos es fixa en 10, així que com a molt el client rebrà una bonificació de 500 euros.

Una altra de les entitats que s'apunta al 'pla amic' és Nationale Nederlanden. La seva promoció consisteix en un abonament de 25 euros per al client i altres 25 euros per a la persona que porti. Els requisits són tenir activa un Compte d'Estalvi Online des a mínim un mes abans i, per al nou client, dipositar un mínim de 500 euros i mantenir-lo, almenys, durant un mes. De la mateixa manera, l'oferta és per a un màxim de 10 amics, de manera que el veterà no pot acumular més de 250 euros de bonificació total.

En tots els casos cal tenir en compte que els obsequis en forma de diners també han de retre comptes davant d'Hisenda, de manera que l'Agència Tributària reclamarà a qui es beneficiïn d'aquestes promocions un 19%, ja que en cap d'aquests casos s'obtindrà més de 6.000 euros com a incentiu. No obstant això, no tots els bancs repercuteixen la càrrega fiscal en el client, de manera que és essencial que abans d'acceptar una oferta es conegui si la promoció del banc és en brut o en net, és a dir, si pagarà la quantitat que apareix a la seva publicitat i es farà càrrec del pagament a Hisenda o si ha d'abonar una quantitat inferior després de practicar la retenció oportuna, destaquen des del comparador financer Kelisto.

contador