ep oficina de caixabank 20200904111604
CAIXABANK - Archivo

Mentre esperem a veure com afectarà els productes la futura fusió entre CaixaBank i Bankia, l'entitat catalana posarà en marxa el pròxim 1 d'octubre la seva nova política de comissions. Els clients amb menys vinculació hauran de fer front a un cost de fins a 240 euros a l'any, 60 euros al trimestre, pel manteniment dels seus comptes corrents. Per deslliurar-se de pagar no n'hi ha prou amb domiciliar la nòmina.

  • 5,11€
  • 1,95%

El client que tingui domiciliats uns ingressos mensuals superiors als 600 euros mensuals, una pensió de més de 300 euros, o que mantinguin una posició de més de 20.000 euros en fons d'inversió, carteres de fons, estructurats, carteres gestionades, assegurances d'estalvi i plans de pensions individuals, hauran de pagar 15 euros al trimestre, és a dir, 60 euros l'any, pel manteniment de tots els comptes amb titulars idèntics.

Això sí, si a més de complir amb alguna d'aquestes condicions es domicilien tres rebuts o es fan tres compres amb targeta al trimestre, la comissió es reduirà a 0 euros, o sigui que no s'haurà de pagar res pel compte. Igual que tampoc tindrà cap cost la seva nova targeta de dèbit Visa&Pay. Amb aquesta, les operacions es carreguen al compte associat l'endemà passat de fer-les, en lloc del mateix moment, o permet ajornar el pagament de les compres en quotes mensuals, amb interessos. Qui prefereixi mantenir la seva targeta de dèbit actual, haurà de pagar 36 euros l'any no bonificables.

Tots aquests condicionants i canvis afecten el Compte Family, el Compte Premium, el Compte Estrella i el Compte InTouch, però no els comptes comercialitzats sota la marca imagin. Els comptes del banc mòbil mantindran les seves condicions actuals.

Cal recordar que CaixaBank ja va comunicar als seus clients aquest canvi a les seves comissions al febrer, amb dos mesos d'antelació, atès que el seu pla era començar a aplicar-les a l'abril. No obstant això, arran de la crisi provocada per la pandèmia de Covid-19, l'entitat va decidir ajornar-ho a l'1 d'octubre.

El canvi de les comissions de CaixaBank s'emmarca dins de la nova estratègia comercial que han adoptat els principals bancs espanyols des de finals de l'any passat. De fet, durant els últims mesos també han implantat una política similar entitats com Bankia o el Sabadell, com assenyalen des del comparador financer HelpMyCash, que destaquen que "ara, ja no és suficient amb domiciliar una nòmina al banc per no pagar comissions; alguns obliguen a complir altres requisits".

Noticias relacionadas

contador