gb-boris-johnson-tiendra-lundi-une-reunion-d-urgence-sur-les-flux-le-fret

El primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, ha presentat aquest dilluns el pla de desescalada per al país amb el qual pretén una reobertura total de l'economia el juny. Entre els seus plans està que els comerços no essencials reobrin el 12 d'abril i els col·legis tornin a les classes presencials el 8 de març.

En concret, l'objectiu del primer ministre britànic és reiniciar completament l'economia a partir del 21 de juny. Durant la roda de premsa, Johnson ha explicat que s'han establert quatre passos per reobrir amb cura el país després del seu tancament, advertint que es necessitarien almenys cinc setmanes entre cada un per jutjar l'impacte en les infeccions i morts.

A més, el Govern aclareix que la petició que les persones treballin des de casa sempre que sigui possible romandrà vigent durant quatre mesos, i la sol·licitud s'examinarà com a part d'una revisió de les mesures de distanciament social.

La relaxació del tercer tancament nacional del Regne Unit començarà amb el retorn de les escoles per a tots els alumnes el 8 de març, seguit de reunions a l'aire lliure de sis persones o dues llars a partir del 29 de març. A partir del 12 d'abril com a molt aviat, podrien reobrir grans sectors de l'economia com botigues no essencials, perruqueries i salons d'ungles, atraccions a l'aire lliure que inclouen zoològics i parcs temàtics, gimnasos i piscines cobertes. En aquest moment també s'obririen els allotjaments de vacances amb cuina pròpia.

El següent pas, a partir del 17 de maig com a molt aviat, seria la reobertura d'hotels, així com llocs d'entreteniment com cinemes i àrees de joc per a nens. Els viatges internacionals també es podrien reprendre a partir d'aquesta data, encara que això segueix subjecte a una revisió de govern.

El 21 de juny és la data més primerenca en què es poden aixecar tots els límits al contacte social i els sectors finals de l'economia, com els clubs nocturns, podrien reobrir. Cada moviment es durà a terme de manera uniforme en tot Regne Unit.

Però s'han de complir quatre condicionants abans que el Govern pugui avançar en cada pas. Aquests són: que el programa de vacunes continuï amb èxit, que les vacunes siguin prou efectives per reduir les hospitalitzacions i morts entre les persones que han rebut la vacuna, que les taxes d'infecció no corren el risc d'un augment en les hospitalitzacions que exercirien una "pressió insostenible" sobre el Servei Nacional de Salut i que les noves variants no canviïn fonamentalment l'avaluació de Govern.

contador