ep la canciller alemana angela merkel 20200730142603
Wolfgang Kumm/dpa

Alemanya torna a tenir davant seu una patata calenta. El país ha de decidir què fer enfront dels nous rebrots, i segons informa Bloomberg, la canceller alemanya, Angela Merkel, es decanta més per estendre quatre setmanes més les restriccions.

Segons apunta aquest mitjà, l'esborrany de Merkel planteja estendre les actuals restriccions fins al pròxim 18 d'abril, encara que la decisió final es coneixerà al llarg d'aquest dilluns.

Entre les mesures que inclou aquest esborrany, s'inclouen quarantenes obligatòries i proves als viatgers que tornin a Alemanya de les seves vacances, amb la Setmana Santa en caure. Una altra de les possibles restriccions que s'està estudiant inclou tocs de quedes i tancaments d'escoles i guarderies a les zones més afectades del país.

Totes aquestes possibles restriccions estan sent plantejades en un context de rebrots després que Alemanya relaxés les seves mesures al final del passat mes de febrer, incloent-hi l'obertura parcial de negocis no essencials com a hotels, restaurants i gimnasos.

Segons les dades de l'institut Robert Koch, la mitjana de contagis per cada 100.000 habitants durant els set últims dies s'ha elevat fins als 107,3 la major des del 26 de gener.

Noticias relacionadas

contador