ep logo de tiktok
TIKTOK

La Comissió Europea ha prohibit l'ús de TikTok a mòbils i altres dispositius corporatius pels problemes de ciberseguretat de l'aplicació xinesa. Els treballadors de l'organisme han rebut un correu electrònic en què se'ls dona de termini fins al 15 de març per desinstal·lar l'app, com recull el mitjà Euroactive.

Aquest email especifica que la mesura s'ha dut a terme "per protegir les dades de la Comissió i augmentar-ne la ciberseguretat". A més, l'organisme europeu també demana desinstal·lar l'aplicació de dispositius personals que tinguin aplicacions comunitàries, ja que "a partir del 15 de març, els dispositius amb l'app instal·lada no compliran les normes corporatives".

Tot i això, un portaveu comunitari, segons recull El Mundo en la seva edició digital, ha aclarit que "és una mesura temporal, pot reavaluar-se", a la qual cosa ha afegit que "sempre estem monitoritzant els riscos i prenem decisions segons la informació a disposició". La mesura s'ha convertit en la primera d'aquest tipus per a la Comissió Europea, que, tot i fer recomanacions sobre l'ús d'aplicacions, mai no n'havia prohibit l'ús de cap. D'altra banda, altres institucions europees plantegen seguir els passos de la Comissió.

L'escepticisme va començar després d'una investigació de la revista Forbes que va descobrir que els treballadors de la seu a Pekin podrien tenir accés a les dades dels usuaris europeus. Després d'això, l'app xinesa va haver de confirmar els fets i Shou Zi Chew, màxim responsable de l'app, va visitar Brussel·les dues vegades per intentar calmar la situació.

Els EUA ja van dur a terme la mateixa mesura al desembre en prohibir l'ús de l'aplicació xinesa a qualsevol dispositiu governamental o federal.

contador