ep giuseppe conte primer ministro italiano
-/European Council/dpa

El Govern de Giuseppe Conte planeja una vacunació voluntària i gratuïta per a tots els italians contra la COVID-19, que s'iniciarà el gener. El ministre de Salut, Roberto Speranza, també ha revelat que es mantindran les restriccions, en particular les relatives a desplaçaments, durant les festes nadalenques per tal d'evitar una tercera onada de la pandèmia.

"La vacuna serà subministrada gratuïtament a tots els italians", ha indicat Speranza durant la seva intervenció davant el Senat, i ha defensat que no és "admissible" cap desigualtat a l'hora de subministrar-la i que de moment el Govern no té intenció d'imposar la seva "obligatorietat".

Segons Speranza, es donarà prioritat a la vacunació als treballadors sanitaris, els residents i el personal de les residències de gent gran així com a persones d'edat avançada "per obtenir una major cobertura i cobrir les persones amb més factors de risc".

A mesura que es disposi de més dosi, ha afegit, s'anirà ampliant a altres grups com els treballadors de serveis essencials, les forces de l'ordre o el personal educatiu. "L'objectiu és aconseguir al més aviat possible la immunitat de grup", ha explicat, per la qual cosa s'anirà avaluant el nivell d'acceptació dels ciutadans.

Noticias relacionadas

contador