l-accord-de-brexit-menace-la-securite-britannique

El Regne Unit i Suïssa signaran un acord aquest dilluns mitjançant el qual garanteixen que es mantingui una relació de comerç preferent entre els dos països després del Brexit valorada en uns 36.000 milions d'euros, segons ha informat el Departament de Comerç britànic.

La signatura oficial de l'acord, que ja havia estat prèviament anunciat, és un dels molts passos que el Regne Unit ha anat prenent per assegurar-se que malgrat la seva sortida de la Unió Europea, mantindrà tots els seus acords comercials amb països fora del bloc.

"No només ajudarà aquest acord a garantir llocs de treball al llarg del Regne Unit sinó que serà una base sòlida per a la construcció d'una relació comercial fins i tot més forta amb Suïssa quan deixem la Unió Europea", ha afirmat el secretari de Comerç Internacional britànic, Liam Fox, en un comunicat.

L'acord reflecteix un cop més l'estratègia suïssa de neutralitat comercial, ja que ha optat per reforçar les seves aliances comercials amb el Regne Unit independentment de si Londres aconsegueix o no sortir de la UE amb un acord amb Brussel·les.

El govern britànic ha patit un revés d'últim moment després que l'acord assolit amb la Unió Europea fos rebutjat àmpliament pel Parlament britànic el passat mes de gener. La data límit per a la sortida del bloc és el proper 29 de març.

L'Executiu que dirigeix ​​la primera ministra britànica, Theresa May, va afirmar el mes passat que el Regne Unit espera poder arribar a la major part dels tractats comercials que necessita per poder replicar les relacions comercials de les quals gaudia com un membre de la UE.

Noticias relacionadas

contador