theresa-may-jeremy-corbyn

Les converses mantingudes aquest dijous entre el govern i l'opositor Partit Laborista al voltant del bloqueig parlamentari per a l'acord per al Brexit han estat "productives", després que les dues parts hagin acordat mantenir nous contactes aquest divendres.

"Els equips negociadors s'han reunit durant quatre hores i mitja en unes converses tècniques detallades i productives", ha assenyalat un portaveu de l'oficina de la primera ministra, Theresa May, segons ha informat el diari britànic The Guardian.

"El Govern i l'oposició esperen reunir-se de nou demà per a nous treballs per trobar una via per satisfer el resultat del referèndum, tenint en compte la necessitat d'aconseguir progressos abans del pròxim Consell Europeu", ha tancat.

La trobada ha tingut lloc un dia després que la Cambra dels Comuns aprovés per un vot la legislació per forçar May a buscar una pròrroga per al Brexit i evitar així una sortida desordenada de la Unió Europea el 12 d'abril.

Hores abans de la votació, May s'havia reunit amb el líder del Partit Laborista, Jeremy Corbyn, després d'anunciar que sol·licitaria una nova pròrroga a la data de sortida i iniciaria converses amb l'oposició.

El portaveu de l'oficina de la 'premier' ha assenyalat poc després en un comunicat que les dues parts "han mostrat flexibilitat" i ha insistit que s'havia acordat un "programa de treball" per avançar a la situació. Corbyn, per la seva banda, ha alertat que tot i els avenços la trobada va resultar "poc concloent".

Per la seva banda, el vicepresident primer de la Comissió Europea, Frans Timmermans, va alertar a última hora de dimecres que la Unió Europea no pot estar concedint pròrrogues de dues setmanes del Brexit de forma indefinida.

Noticias relacionadas

contador