l-allemagne-espere-vacciner-toute-sa-population-d-ici-la-fin-de-l-ete-dit-merkel

Alemanya està disposada a negociar un contracte bilateral amb el fabricant de la vacuna russa, Sputnik V, contra la Covid-19, segons ha declarat aquest dijous el ministre de Sanitat, Jens Spahn, que, a més, es va mostrar partidari d'aplicar un confinament més estricte al país. Aquestes declaracions arriben després que Reuters hagi publicat informacions que apunten en aquest sentit, això sí, qualsevol acord final dependrà que Rússia proporcioni dades clau a l'Agència Europea del Medicament (EMA).

Spahn va precisar que les eventuals lliuraments de la vacuna russa es farien una vegada que l'Agència Europea del Medicament hagi emès la corresponent autorització, segons ha declarat a l'emissora WDR.

Paral·lelament, la Comissió Europea va comunicar dimecres als ministres de Sanitat dels estats membres de la UE que Brussel·les no tenia previst iniciar converses amb Rússia sobre un contracte preliminar per a la vacuna Sputnik V, com va fer amb altres proveïdors de vacunes, va dir a Reuters una persona amb coneixement de l'assumpte sota condició d'anonimat.

Dimecres, el primer ministre de Baviera va dir que la regió alemanya comprarà 2,5 milions de dosis de la vacuna Sputnik si l'EMA l'aprova. Markus Soeder, primer ministre d'aquest ric estat del sud d'Alemanya, va dir que la compra tindria lloc al juliol.

Noticias relacionadas

contador