ep juicioblanqueoexpresidentefc barcelona sandro rosell
Pool

La Secció Primera de la sala penal de l'Audiència Nacional ha acordat posar en llibertat l'expresident del Futbol Club Barcelona Sandro Rosell i el seu soci Joan Besolí, decisió que els ha comunicat la presidenta del tribunal, Concepcion Espejel, a l'inici de la tercera sessió del judici oral en el qual estan acusats de blanqueig junts amb altres 4 persones.

Tots dos es troben a la presó des del 25 de maig de 2017 investigats per un delicte continuat de blanqueig de capitals mitjançant una "estructura estable" que Rosell hauria liderat fins a 'rentar' gairebé 20 milions d'euros. La Fiscalia demana per a tots dos 11 anys de presó i 59 i 54 milions d'euros de multa, respectivament.

Cal recordar que aquest dilluns el judici va haver de ser suspès per problemes tècnics amb el so de la sala del tribunal.

El procediment va iniciar amb 45 minuts de retard i, al cap d'uns altres deu, va ser suspès davant la impossibilitat d'escoltar correctament la intervenció de Pau Molins.

Molins és un dels advocats de Rosell, i en aquests moments argumentava la necessitat que es tingués en consideració com a prova un informe elaborat per un catedràtic brasiler sobre la tipificació del delicte de blanqueig en aquell país. El fiscal, José Javier Polo, va rebutjar aquest extrem.

contador