ep el presidente de la generalitat quim torra en una imagen de archivo en una reunion extraordinaria
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dilluns que la Generalitat recomana als catalans no viatjar a la Comunitat de Madrid si no es tracta d'un cas excepcional, i ha mostrat la seva solidaritat i suport davant la situació "crítica".

A la seva intervenció a l'acte de balanç de la campanya de la Creu Roja per a sensibilitzar sobre la Covid-19, ha demanat a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, "mesures més dràstiques", com per exemple que no es permeti viatjar fora de la comunitat a ningú amb símptomes de la Covid-19.

Així mateix, Torra ha explicat que s'implantarà un control de temperatura als aeroports i estacions de trens catalanes, on poden arribar viatgers procedents de Madrid, però ha demanat que sigui la Comunitat de Madrid qui "prengui les mesures necessàries" perquè això no sigui necessari.

"Per a mi no és cap consol que d'altres territoris puguin estar pitjor que nosaltres", ha indicat Torra, i ha assegurat que el risc de rebrot torna a pujar a Catalunya: "l'índex de contagi és possible que torni a pujar per sobre d'un aquesta setmana".

Davant aquesta situació, Torra ha plantejat el tancament dels parcs públics si es confirma l'ascens dels contagis en territori català durant la setmana que ve per tal d'evitar les aglomeracions.

"No anem bé", s'ha lamentat el president de la Generalitat, i ha fet una crida a tota la població, especialment als restauradors, perquè fomentin l'ús de les màscares també a les terrasses o "haurem de prendre mesures que no volem", ha advertit.

Noticias relacionadas

contador