rato portada prision
Bolsamanía

L'exvicepresident del Govern Rodrigo Rato entra a la presó madrilenya de Soto del Real per complir amb la seva condemna de quatre anys i mig de presó per les targetes "black" de Caja Madrid. Segons publiquen alguns mitjans, Rato ha ingressat a aquesta presó poc abans de la una de la tarda. Abans d'entrar a la presó ha demanat perdó pels errors comesos.

"Estic d'acord amb les meves obligacions i assumeixo els errors que hagi comès. Demano perdó a la societat i les persones que s'hagin pogut sentir decebudes", ha dit Rato en declaracions als mitjans just abans de la seva entrada a la presó.

Després que l'Audiència Nacional denegués la seva llibertat a l'espera que es resolgui el recurs d'empara al Tribunal Constitucional que presentarà durant les pròximes setmanes, Rato ha esgotat fins a l'últim dia per presentar-se voluntàriament al centre penitenciari de la serra nord de Madrid. Tenia fins a aquesta nit de dijous per personar de forma voluntària al centre penitenciari que escollís.

L'exministre ha triat aquesta presó per complir la pena per apropiació indeguda en l'ús de les targetes "black" i per afavorir els seus futurs desplaçaments a la seu de l'Audiència Nacional a San Fernando de Henares (Madrid), on el 26 de novembre comença el judici per la sortida a borsa de Bankia.

Construït el 1995, el centre penitenciari de Soto del Real és el més gran de la Comunitat de Madrid, ja que compta amb 1.008 cel·les i 174 complementàries; hi estan ingressats alguns coneguts de Rato com l'extresorer del PP Luis Bárcenas o l'exsecretari d'Estat d'Hisenda Estanislao Rodríguez-Ponga, condemnat a tres anys i dos mesos també per les "targetes black".

Aquest matí, en una conversa mantinguda amb la redacció de la Cadena Ser, Rato reconeixia que el futur immediat és incert "perquè tot és molt nou". "Intentaré aprofitar tot el temps possible", ha reconegut encara que amb cert pessimisme ha subratllat "veurem com es desenvolupen els esdeveniments, no ho sé", afegia. A la tarda de dimecres, segons el relat d'un periodista de La Sexta, Rato afirmava: "Demà entro a la presó i s'ha acabat".

Noticias relacionadas

contador