ep el lider del pp pablo casado con el expresidente mariano rajoy durante la presentacion del libro
Eduardo Parra - Europa Press

El PSOE i Unides Podem han acordat que l'excomissari José Manuel Villarejo i l'expresident del govern Mariano Rajoy hauran de comparèixer a la comissió del Congrés que investigarà l'anomenada 'Operació Kitchen'. Des de Podem insisteixen que també hi ha d'acudir l'actual líder popular, Pablo Casado.

Els portaveus parlamentaris dels dos grups, Adriana Lastra i Pablo Echenique, s'han reunit aquest dimecres en una reunió al Congrés per tractar sobre la comissió d'investigació, que els dos grups van promoure el setembre passat i que es va acordar la seva creació l'octubre, però encara no s'ha constituït. Aquest òrgan parlamentari és el que s'encarregarà d'investigar l'operatiu que va ser suposadament desplegat des del Ministeri de l'Interior per espiar l'extresorer del PP Luis Bárcenas, per buscar proves que impliquessin dirigents del partit en la seva 'caixa B'.

Lastra i Echenique han arribat a l'acord de constituir la comissió abans que finalitzi l'any, a més, per aquestes dates els dos partits hauran d'acordar en la persona sobre la qual recaurà la presidència d'aquest òrgan: el PSOE vol reservar-la per un dels seus membres, així com la resta de la composició de la Mesa.

I PABLO CASADO?

Està per determinar si se citarà també el president del PP, Pablo Casado, des d'Unides Podem reclamen la seva compareixença. Així ho ha expressat el seu portaveu, Pablo Echenique, que sosté que Casado hauria de retre's comptes davant del comissionat en tant que va ser elegit president del partit a causa "dels vots de María Dolores de Cospedal" i que compta en l'actualitat a la seva direcció amb persones afins a ella. "En ser la Kitchen una política de partit, i no pomes podrides, convindria que Casado expliqués què ha fet al front del PP per netejar-los, si és que s'ha fet neteja", afirma.

Lastra al seu torn ha recalcat que han d'acudir a aquest òrgan "totes les persones que puguin haver tingut vinculació directa" amb el 'Cas Kitchen', incloent-hi "bona part de les direccions que ha tingut el PP", sense descartar expressament el nom de Casado. Per la qual cosa es donen per fets que se sol·licitarà la presència d'exalts càrrecs populars com l'exministre d'Interior Jorge Fernández Díaz; el que va ser el seu secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, i María Dolores de Cospedal.

Noticias relacionadas

contador