magdalena valerio portada

"La prostitució no pot ser una relació laboral, tot i que evidentment, a les dones que es veuen abocades a dedicar-se a això, no podem deixar-les tirades a la cuneta. Ni de bon tros". Així ho assegura la ministra de Treball, Migracions i Seguretat Social, Magdalena Valerio.

En una entrevista al diari Público, s'ha referit al tema de la legalització de la prostitució. Considera que cal "treballar per que tot això s’erradiqui, no pot ser mai una sortida professional". Valerio afirma que "als països on està legalitzada la prostitució, a més, el resultat és nefast, amb el turisme sexual i un tracte a les dones com si fossin bestiar; utilitzant fins i tot nenes i nens".

"Als països on està legalitzada la prostitució, el resultat és nefast"

La ministra s'ha definit com "feminista i abolicionista sense pal·liatius". "Estic totalment en contra de la legalització de la prostitució", ha assegurat, i alhora ha volgut aclarir el que va passar en aquest Ministeri aquest estiu, quan al BOE es va publicar la legalització del sindicat de les treballadores del sexe.

"Hi va haver un grup de persones que, amb el nom d’altres, va presentar una documentació en aquest Ministeri sobre la qual el departament no tenim competència, ni per legalitzar ni per il·legalitzar la prostitució, ni per entrar a qüestionar si aquests estatuts són legals o il·legals. Només es va tramitar una resolució en la qual es diu que s'inscriuen els estatuts. Això és el que es publica al BOE. He de dir que a mi m'hauria agradat saber abans que això s'estava tramitant al Ministeri i veure l'expedient, i no a posteriori, com va passar", explica.

"Des d'aquest Ministeri sí que considerem que això no és una relació laboral, ja que creiem que aquests estatuts estan vulnerant la Llei orgànica de llibertat sindical, la Constitució Espanyola, la Llei d'Igualtat i convenis internacionals", afegeix.

Noticias relacionadas

contador