isabel diaz ayuso madrid

La Comunitat de Madrid reduirà de 10 a 6 persones totes les reunions durant les festes nadalenques, incloent-hi els dies festius, segons ha confirmat el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, i el viceconseller de Salut Pública, Antonio Zapatero, en roda de premsa.

A més, s'establiran restriccions de 14 dies a les zones bàsiques de salut on hi ha major incidència de coronavirus. Madrid ha detectat un augment de casos del 16% des del passat 8 de desembre, per la qual cosa també ha reduït de tres a dues les unitats familiars que es poden reunir per Nadal.

La presidenta regional, Isabel Díaz Ayuso, va avançar ahir que prendrien mesures a causa del repunt de contagis registrat durant els últims dies, encara que va descartar tant impedir que els ciutadans entressin o sortissin de l'autonomia per veure familiars com tancar els comerços i l'hostaleria.

Madrid és el segon territori amb pitjor incidència acumulada d'Espanya, amb 262 casos per cada 100.000 habitants. "Hi ha un lleuger augment de casos. Es tracta d'actuar, però no d'alarmar", ha afirmat Escudero.

A més, Catalunya restringirà la mobilitat diària a l'àmbit comarcal excepte visites a familiars durant les festes de Nadal, sense modificar el màxim de 10 comensals a casa, i establirà franges horàries en bars i restaurants perquè estiguin oberts només a les hores dels àpats.

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, han explicat aquest divendres que l'executiu català permetrà les reunions socials de fins a 10 persones i el toc de queda ampliat en les dates nadalenques.

LA VACUNA ARRIBA EL 26 DE DESEMBRE

Per la seva banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat que Espanya rebrà finalment la vacuna de Pfizer el 26 de desembre, i el 27 començarà a administrar-la entre els grups amb preferència.

Illa ha afegit que les dosis arribaran al mateix temps a totes les CCAA, entre els dies 26 i 27. Després d'aquesta primera remesa, totes elles aniran rebent més dosi cada setmana.

"Les comunitats autònomes citaran a les persones que hagin de ser vacunades i s'organitzaran d'aquesta manera", ha apuntat el ministre de Sanitat, que preveu entre 15 i 20 milions d'espanyols vacunats entre els mesos de maig i juny de 2021.

Noticias relacionadas

contador