• Havia estat convocat previsiblement per declarar la independència de manera unilateral
ep tribunal constitucional 20170816203502
COMMONS

El Tribunal Constitucional s'ha suspès cautelarment el ple del Parlament de Catalunya previst per aquest dilluns, després d'admetre el recurs d'empara que va presentar el partit socialista de Catalunya (PSC). El Ple del TC ha acordat deixar en suspens de manera cautelar l'acord del Parlament que fixa pel dilluns 9 d'octubre la compareixença davant la Cambra del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per abordar els resultats del referèndum de l'1 d'octubre, han informat a Europa Press fonts d'aquest òrgan.

Els socialistes catalans van argumentar que si durant l'esmentat ple declarés de manera unilateral la independència de Catalunya, tal com ha avançat el President de la Generalitat, Carles Puigdemont, es produiria un trencament de la Constitució i una "aniquilació" dels drets dels diputats.

Els socialistes invocaven al seu recurs l'article 56.6 de la Llei orgànica del TC que l'habilita a suspendre de manera total o parcial l'objecte del recurs d'empara (la petició de compareixença de Puigdemont) al moment "de l'admissió a tràmit".

El temor que es declari la independència unilateral de Catalunya ha provocat que fins i tot Banc Sabadell hagi convocat el seu Consell d'Administració de manera urgent aquesta tarda per aprovar el canvi de la seu social de l'entitat a una altra comunitat autònoma.

Per la seva banda, el conseller de la Presidència i portaveu del Govern català, Jordi Turull, ha criticat la postura de l'alt tribunal. "Si no està ni convocat. Almenys un servidor no ha rebut ni convocatòria. Quina eficàcia ..."

Noticias relacionadas

contador