• El Consell de Ministres va aprovar el passat divendres 26 de juny el cessament de María Seguí al capdavant de la Direcció General de Trànsit
  • 'Cap altre funcionari de la Direcció General de Trànsit ha comès irregularitats', ha recalcat el ministre
jorge fernandez diaz ministro interior

La Inspecció de Serveis del Ministeri de l'Interior aprecia "indicis de responsabilitat" en l'exdirectora General de Trànsit María Seguí per possible incompliment de les regles d'incompatibilitats d'Alts Càrrecs, previstes en la Llei de regulació dels conflictes d'interessos dels membres del Govern i dels Alts Càrrecs de l'Administració General de l'Estat, que era la norma vigent en aquesta matèria el 2012 i 2013.

Segons ha informat aquest departament, a la vista d'aquestes conclusions, la Inspecció de Serveis ha proposat remetre aquesta informació reservada a l'Oficina de Conflictes d'Interessos, dependent de la Secretaria d'Estat d'Administracions Públiques, unitat competent per a la instrucció, si s'escau, dels expedients sancionadors dels Alts Càrrecs de l'Administració General de l'Estat.

Llegiu també: Dimite María Seguí, directora de la DGT, tras las informaciones sobre irregularidades en su cargo

Concretament, el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha avançat aquest dijous 28 de juliol que, a partir d'aquesta proposta, aquest mateix dijous s'ha traslladat aquesta informació reservada a l'Oficina de Conflicte d'Interessos" als efectes, que, si s'escau, intruir algun expedient en el marc de la llei, el pugui fer", com recull Europa Press.

L'objectiu de la informació reservada, que va ordenar el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i efectuada per l'esmentada Inspecció de Serveis del Ministeri, tenia com a objectiu, investigar la regularitat de l'adjudicació i finançament per part de la Direcció general de trànsit dels projectes de recerca a l'àrea de tràfic, mobilitat i seguretat, realitzats per l'Institut de Recerca en Enginyeria d'Aragó de la Universitat de Saragossa, durant els anys 2012 i 2013.

NO S'APRECIA RESPONSABILITAT EN CAP ALTRE FUNCIONARI

Entre les conclusions, destaca, en canvi, que no s'han apreciat indicis de responsabilitat en els empleats públics de la Direcció general de trànsit que van intervenir en les diferents fases del procediment de contractació. "Cap altre funcionari de la Direcció general de trànsit ha comès cap irregularitat", ha recalcat el ministre després de presidir l'acte de lliurament de condecoracions als agents de la Guàrdia Civil, a la jutgessa i a la forense que van participar en les tasques de recerca i d'identificació del pressumpte autor material de l'assassinat d'Eduardo Montori fa 20 anys.

Concretament, la recerca assenyala que la selecció, adjudicació i formalització dels tres contractes menors celebrats entre la Direcció general de trànsit i la Universitat de Saragossa-Institut de Recerca en Enginyeria d'Aragó en 2012 i 2013 es va dur a terme conforme la pràctica habitual que es realitzava en la Direcció general referent a la selecció dels adjudicataris que havien de realitzar els estudis de recerca.

Quant a l'adjudicació i formalització dels mateixos, considera que es van complir els requisits que exigeix el Reial decret Legislatiu 3/2011, de 14 de novembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de Contractes del Sector Públic i les seves normes de desenvolupament.

El Consell de Ministres va aprovar el passat 26 de juny el cessament de María Seguí al capdavant de la Direcció general de trànsit, una vegada que aquesta va presentar la seva renúncia "a petició pròpia" davant el ministre de l'Interior.

Prèviament, el passat 12 de juliol el Ministeri de l'Interior va anunciar l'obertura d'una "recerca urgent" entorn de "la regularitat del finançament per part de la Direcció general de trànsit de projectes de recerca a l'àrea de tràfic, mobilitat i seguretat realitzats per l'Institut Universitari de Recerca en Enginyeria d'Aragó de la Universitat de Saragossa". Des d'Interior es va informar que Inspecció de Serveis, dependent de la Sotssecretaria d'Interior va obrir la recerca urgent per "les informacions divulgades per diversos mitjans de comunicació" sobre aquest assumpte.

Les primeres informacions van ser avançades pel diari El Mundo que apuntaven al fet que l'organisme públic hauria finançat sense concurs públic tres projectes de recerca sobre educació vial infantil a l'Institut Universitari de Recerca en Enginyeria d'Aragó de la Universitat de Saragossa on treballava Francisco López Valdés, marit de la directora General de la DGT, María Seguí. Van ser 49.950 euros en un any.

Llegiu més:

La DGT multa a casi 25.000 conductores en una sola semana

La DGT reduce por sorpresa el margen de denuncia de sus radares fijos y móviles

Las cinco novedades sobre los radares de tráfico y las multas de la DGT

Mapa de las multas en Madrid: ¿dónde se ponen más sanciones y cuáles son las causas?

Madrid instalará en junio el primer radar de tramo de España

contador