ep turismo medico
CEDIDA - Archivo

El Govern aprovarà en sis setmanes un reial decret per recuperar la universalitat en el Sistema Nacional de Salut (SNS) i eliminar així el Reial Decret 16/2012, aprovat per l'Executiu de Mariano Rajoy i que "va suprimir" aquesta universalitat, segons ha informat avui la portaveu del Govern, Isabel Celaá, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

"Anem a tornar el dret a la salut a totes les persones. Hem d'actuar amb un altre reial decret per procedir a l'eliminació del Reial Decret 16/2012 i tornar a totes les persones el seu dret a la protecció de la salut", ha assegurat avui Isabel Celaá, ministra d'Educació i Formació Professional i portaveu del Govern.

Celaá ha explicat que s'obre ara un procés de diàleg amb les comunitats autònomes i la societat civil per retornar el dret a la protecció de la salut de totes les persones a Espanya. Per a això, s'aprovarà un decret de llei que elimini automàticament el Reial Decret de Llei anterior que delimitava l'accés a la sanitat.

El procés es pot allargar al voltant de sis setmanes, i faran falta altres trenta dies per convalidar-lo al Congrés dels Diputats.

Noticias relacionadas

contador