ep carlos lesmes clausurajornadacgpj 20170531164402
EUROPA PRESS

El Govern de Catalunya preveu denunciar davant la Fiscalia el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i el de la Sala Tercera Contenciosa-Administrativa, Luis Díez-Picazo, per la sentència sobre l'impost d'actes jurídics documentats de les hipoteques.

Ho ha anunciat aquest divendres la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Elsa Artadi, en declaracions als mitjans al Parlament, i ha sostingut que la Fiscalia ha d'investigar els "responsables" de la sentència.

Artadi ha afirmat que hi ha una "possible existència de fets delictius", ja que considera que el canvi de criteri del Suprem sobre aquest tema suposa una violació de les pròpies lleis de funcionament del tribunal.

Segons ella, hi ha algunes irregularitats en els procediments que ha seguit el Suprem en la revisió de la sentència sobre les hipoteques i que hi ha hagut "possibles interessos que puguin tenir certes persones que han influït" en la decisió final.

Ha explicat que el Govern té previst presentar la denúncia el proper dimarts i que ha valorat diverses opcions, entre les quals van descartar presentar la denúncia davant el Suprem perquè veien "complicat" que tingués recorregut.

En canvi, defensa que la Fiscalia "està obligada a investigar" i ha de garantir que tots els òrgans funcionen de manera correcta i rendeixin comptes davant possibles abusos, segons la seva opinió.

CINC EXEMPLES D’"INJUSTÍCIA"

Artadi ha destacat que durant aquesta setmana s'han produït cinc exemples que la "injustícia espanyola és una amenaça contra la democràcia i l'Estat de dret".

Es refereix als escrits d'acusació contra els processats per l'1-O; la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) sobre el cas d'Arnaldo Otegi; la decisió de la justícia belga de traslladar el cas del raper Valtonyc al Tribunal de Justícia de la UE; la decisió del Suprem sobre les hipoteques, i les declaracions de la vicepresidenta del Govern, Carmen Calvo, sobre els presos sobiranistes.

"Tenim l'obligació de condemnar-les, portar-les davant la justícia i combatre aquestes accions que estan afectant tota la ciutadania, la democràcia, les llibertats i els drets", ha reivindicat.

Sobre que Calvo digués que els presos sobiranistes són a la presó per cometre delictes, Artadi ha criticat que en aquestes declaracions "donava per culpables persones que no han passat per cap judici" i ha alertat que això suposa una vulneració de directives europees.

"O bé s'ha de retractar o bé s'haurà d'estudiar com es procedeix davant aquesta violació d'una directiva europea per part de la vicepresidenta", ha advertit.

Noticias relacionadas

contador