• En el cas d'Europa Occidental continental, la facturació de WPP va créixer un 2,5% en termes absoluts
roberto quarta
Smith

WPP, el principal conglomerat publicitari del món, va assolir una xifra de negoci de 3.555 milions de lliures esterlines (4.037 milions d'euros) durant els tres primers mesos de 2018, xifra que representa una caiguda interanual del 4%, segons ha informat el propietari d’Ogilvy i Mediapro.

WPP

  • 8,20£
  • 0,94%

No obstant això, en dades comparables, que exclouen la volatilitat del tipus de canvi i les variacions en el perímetre del grup, la facturació de WPP entre gener i març va créixer un 0,8%.

A Amèrica del Nord, els ingressos de la multinacional van sumar 1.252 milions de lliures (1.422 milions d'euros), un 10,6% menys que un any abans, mentre que al Regne Unit la seva facturació va augmentar un 6,6%, fins a les 532 milions de lliures (604 milions d'euros).

En el cas d'Europa Occidental continental, la facturació de WPP va créixer un 2,5% en termes absoluts, tot i que va baixar un 1,5% en dades comparables, fins a les 760 milions de lliures (863 milions d'euros), destacant les dificultats registrades a Alemanya en relació a les bones dades de 2017, mentre va millorar amb força als Països Baixos, Itàlia, Escandinàvia, Espanya i Turquia.

"La nostra projecció per 2018 es manté sense canvis", ha indicat Roberto Quarta, president executiu de WPP, que va destacar l'estabilitat proporcionada per Mark Read i Andrew Scott. "Compten amb el meu total suport i el del consell per revisar l'estratègia, presentar-nos recomanacions i avançar de manera decisiva en la implementació de la visió del grup", va afegir.

A mitjans d'abril, el fundador i fins llavors conseller delegat de WPP, Martin Sorrell, va anunciar la seva renúncia al càrrec arran d'una investigació sobre mala conducta que va concloure que l'empresari va fer un mal ús de fons, cosa que va provocar que Roberto Quarta assumís el paper de conseller delegat de forma interina, mentre Mark Read i Andrew Scott van ser designats codirectors generals d'operacions.

Les accions de WPP han reaccionat amb pujades superiors al 7% a l'anunci de l'evolució del negoci de la companyia.

POSSIBLE VENDA DE KANTAR

Segons publica The Times, WPP podria estar en negociacions per vendre Kantar. Tal com informa la publicació britànica, Eric Salama, director executiu de Kantar, s'ha reunit amb bancs i empreses de capital privat.

La venda d'aquesta empresa podria suposar la recaptació de 3.500 milions de lliures, segons l'analista de Liberum, Ian Whittaker, que "podria usar-se per pagar la major part del deute net de 4.500 milions de lliures de WPP o retornar diners als accionistes" .

Noticias relacionadas

contador