ep willie walsh conseller delegat diag
El conseller delegat d'IAG, Willie WalshBERND SETTNIK/DPA

El conseller delegat d'IAG, Willie Walsh, ha avançat aquest dimecres que el cost brut de l’error tècnic que va afectar British Airways (BA) a finals de maig i que va paralitzar un bon nombre dels seus vols, s'acosta a 80 milions de lliures esterlines (91 milions d'euros).

IAG

  • 1,97€
  • -0,66%

Durant la seva intervenció a la junta d'accionistes, Walsh va assenyalar que es tracta d'una avaluació inicial i va recordar que IAG havia posat en marxa una investigació independent del que ha passat, sobre la qual oferirà informació quan es finalitzi. "Sé que va ser una experiència terrible per a molts clients, cosa que lamentem profundament", va afegir, segons recull Europa Press.

Walsh va negar, el que se sap ara, que el tall sofert tingués a veure amb canvis en el sistema de proveïdors de serveis. "Aquesta situació no va tenir absolutament res a veure amb canvis en la forma en què se'ns proveeixen serveis i sistemes informàtics (IT)", va dir.

De fet, va destacar que la revisió independent de la gestió de la crisi de l'aerolínia britànica que lidera l'espanyol Álex Cruz i la restauració dels sistemes afectats indica que va ser "un èxit extraordinari" dels equips implicats davant el dany provocat, just a l'inici del començament de les vacances escolars al Regne Unit.

726 VOLS CANCEL·LATS

L'aerolínia britànica va patir el passat 27 de maig un tall d'energia al seu centre principal de dades que va provocar la cancel·lació de 726 vols, aproximadament el 28% dels seus operacions durant tres dies. Una incidència que, segons Citi, podria costar al grup fins a 100 milions d'euros.

"British Airways està treballant amb afany per garantir que es compensi els passatgers afectats tan aviat com sigui possible", va afirmar Walsh, que com ja havia fet el president del grup d'empreses, Antonio Vázquez, va reiterar les seves disculpes.

Walsh va valorar que malgrat les complicacions de les condicions del mercat i de la incertesa econòmica generada pel 'Brexit', l'aerolínia britànica havia aconseguit "un bon resultat financer" l'any passat amb noves rutes als EUA i havia afrontat a la competència de les 'baix cost’, i que seguirà amb el seu programa d'inversió de 400 milions de lliures esterlines (458 milions d'euros).

Noticias relacionadas

contador