• La japonesa SoftBank és un dels fins ara accionistes de Flipkart
walmartstore

Walmart (-4% al Dow Jones), la major cadena de distribució minorista del món, ha arribat a un acord "definitiu" per invertir 16.000 milions de dòlars (13.467 milions d'euros) en l'adquisició d'una participació "inicial" del 77% en l'empresa índia de comerç electrònic Flipkart, segons ha confirmat la multinacional, que espera tancar la transacció a finals d'any, en funció de les decisions dels reguladors.

  • 60,16$
  • -0,08%

La resta del capital social de Flipkart estarà en mans d'alguns dels actuals accionistes de la companyia índia de comerç electrònic, incloent-hi el cofundador de la plataforma Binny Bansal, així com Tencent, Tiger Global Management i Microsoft.

En canvi, la japonesa SoftBank és un dels fins ara accionistes de Flipkart que ha acordat la venda del seu paquet accionarial del 20% a l'Índia, segons revelava hores abans de confirmar-se oficialment l'operació el mateix conseller delegat del conglomerat nipó, Masayoshi Son.

Walmart, que mantindrà diferents marques i estructures operatives, va explicar que finançarà la compra mitjançant la liquiditat disponible i l'emissió de deute, afegint que un cop completada l'operació els resultats de la índia es consolidaran en la seva divisió internacional.

En cas que la transacció es tanqui al final del segon trimestre d'aquest exercici fiscal, Walmart anticipa un impacte negatiu d'entre 0,25 i 0,30 dòlars en els seus comptes de l'exercici 2019, mentre que el 2020 preveu un impacte negatiu de 0,60 dòlars per acció. Així mateix, la cadena nord-americana va expressar la seva voluntat de donar suport a les ambicions de Flipkart de convertir-se en el futur en una empresa cotitzada en què conservaria una participació majoritària.

"L'Índia és un dels mercats retail més atractius del món, a causa de la seva grandària i ritme de creixement, i la nostra inversió suposa una oportunitat d’aliar-nos amb l'empresa que està liderant la transformació del comerç electrònic", va declarar Doug McMillon, president i conseller delegat de Walmart.

D'aquesta manera, Walmart s'ha imposat al colós del comerç electrònic Amazon, que a principis de maig devia expressar el seu interès a adquirir un 60% del minorista indi, segons van informar llavors els mitjans del país asiàtic.

Noticias relacionadas

contador