ep instalacion de conocophillips
CONOCOPHILLIPS - Archivo

Tornen les compres al sector petrolier. ConocoPhillips ha arribat a un acord per a adquirir Concho Resources, via intercanvi d'accions. L'operació està valorada en 9.700 milions de dòlars (més de 8.200 milions d'euros) i crearà gegant del sector de més de 60.000 milions de dòlars (uns 50.900 milions d'euros).

L'operació es durà a terme mitjançant el lliurament d'1,46 accions de ConocoPhillips per cada títol de Concho Resources i permetrà generar sinergies anuals de 500 milions de dòlars, de cara a l'exercici 2022.

"Concho encaixa perfectament amb ConocoPhillips. Juntes, tindran una escala i una qualitat inigualables", ha assegurat Ryan Lance, president i conseller delegat de ConocoPhillips.

Es tracta de la primera operació d'ocasió com a conseller delegat de la petroliera, que aspira amb aquest moviment a fer un salt en generació de caixa, i represa així les operacions al sector després de la crisi del coronavirus.

L'adquisició ha portat a ConocoPhillips a obrir la sessió del dilluns en negatiu, amb una caiguda del 0,6%; mentre que Concho Resources ha parat la seva contractació.

contador