volkswagen12

El fabricant alemany d'automòbils Volkswagen ha assegurat aquest dimecres que no hi ha proves que manipulés les xifres d'emissions de CO2 de 800.000 vehicles.

«No ha estat confirmada la sospita que les xifres de consum de combustible de vehicles fossin canviades il·legalment», ha indicat la companyia en un comunicat publicat per Finanzas.com en el qual assegura que, de moment, tampoc no s'ha confirmat que l'escàndol de les emissions de gasos contaminants hagi tingut un impacte negatiu en els seus comptes.

Volkswagen va anunciar a principis de novembre el resultat d'una investigació interna en la qual va detectar milers de vehicles amb emissions de CO2 superiors al que s’havia indicat, cosa que ara desmenteix. Aquest cas es va sumar al frau per les emissions de gasos contaminants en els seus motors dièsel, en concret d’òxid de nitrogen, destapat per les autoritats dels Estats Units al setembre.

El grup alemany va dir al novembre que el cas de les emissions de CO2 podria afectar 800.000 vehicles, alguns amb motor de gasolina, i que podria costar-li fins a 2.000 milions d'euros.

REVISIÓ DELS VEHICLES

Després d'una revisió en profunditat, gairebé tots els models que Volkswagen considerava que podrien tenir problemes amb les emissions de CO2 compleixen els valors notificats. Segons la companyia, només 36.000 vehicles presenten desviacions en les xifres.

Així ho ha indicat Volkswagen, que ha explicat en un comunicat les conclusions de les anàlisis dutes a terme després que fa un mes informés d'irregularitats en la certificació d'emissions de CO2. «En els mesuraments interns només s'han trobat lleugeres desviacions en nou models», indica.

Així mateix, ha destacat que no s'ha confirmat la sospita que s'hagin manipulat les xifres de consum de carburant. Per aquests motius, apunta que no és necessari dur a terme modificacions tècniques en els vehicles.

Els models afectats pertanyen a les gammes Polo, Scirocco, Jetta, Golf i Passat, i sumen una producció anual del voltant de 36.000 vehicles, un 0,5% del volum total de Volkswagen.

contador