ep porsche taycan gts hockenheimring edition
PORSCHE

Volkswagen ha decidit avançar en el seu pla per treure a borsa una participació minoritària de Porsche aquest any, malgrat la inestabilitat dels mercats, aplanant el camí per al que podria ser una de les sortides a borsa més grans d'Europa, amb una valoració que oscil·laria entre els 60.000 i els 85.000 milions d'euros.

  • 134,90€
  • -0,66%

El Consell d'Administració de Volkswagen va aprovar aquest dilluns, amb el consentiment del Consell de Supervisió, dur a terme una oferta pública inicial de les accions preferents de Porsche amb l'objectiu que cotitzin al Mercat Regulat de la Borsa de Frankfurt a finals de setembre o principis doctubre.

Per preparar l'OPV, el capital social de Porsche s'ha dividit en un 50% d'accions preferents i un 50% d'accions ordinàries. Com a part de l'OPV, un total de fins al 25% de les accions preferents de Porsche es col·locaria entre inversors de Volkswagen. Així mateix, Porsche SE, que és el hòlding que controla el 53,3% del grup Volkswagen, adquiriria el 25% més una acció del capital social ordinari de Porsche a Volkswagen al preu de col·locació de les accions preferents més una prima del 7,5%.

Volkswagen continuaria mantenint Porsche als seus estats financers fins i tot després de la implementació de l'OPV, tal com ha explicat en un comunicat. "La cooperació industrial i estratègica existent entre Volkswagen i Porsche continuaria de manera integral després de l'OPV", ha subratllat.

En cas que l'OPV tingui èxit, Volkswagen convocarà una junta general extraordinària el desembre del 2022 en què proposarà que es distribueixi als accionistes un dividend especial per valor del 49% dels ingressos bruts totals procedents de la col·locació de les accions preferents i de la venda de les accions ordinàries a principis de 2023.

Noticias relacionadas

contador