ep fabrica de vehiculos de porsche
PORSCHE

Volkswagen prepara la sortida a borsa de la marca de luxe Porsche, segons ha confirmat el grup automobilístic alemany en un comunicat, per maximitzar el valor d'aquesta divisió.

  • 141,50€
  • -0,84%

Volkswagen i Porsche Automobil es troben actualment en converses avançades respecte a una possible sortida a borsa de Porsche. Amb aquesta finalitat, Volkswagen i Porsche Automobil negocien un acord marc que hauria de servir de base per als propers passos en la preparació d'una possible oferta pública. inicial de Porsche", ha explicat la companyia.

Al passat ja s'havia especulat amb aquesta possibilitat, que ara sembla molt més propera. Les accions de Volkswagen registren forts guanys després de la notícia.

"La conclusió de l'acord marc està subjecta a l'aprovació del Consell d'Administració i del Consell de Supervisió de Volkswagen. Encara no s'ha pres una decisió final", ha afegit la companyia teutona.

La valoració inicial que s'ha manejat en els darrers dies puja fins als 75.000 milions d'euros, segons càlculs de Bank of America. L'operació, per tant, permetria cristal·litzar el valor de Porsche.

"Si es conclou un acord marc i el seu contingut, així com la qüestió de l'OPV, actualment és un procés obert i depèn de l'aprovació de les juntes de les dues parts", ha dit Volkswagen.

Altres fabricants com Stellantis ja van fer un moviment similar en el passat, amb la sortida a borsa de Ferrari, que va ser un gran èxit.

Noticias relacionadas

contador