ep foto recurso volkswagen
EUROPA PRESS

El grup automobilístic Volkswagen i la Federació d'Organitzacions de Consumidors Alemanys (VZBV) han arribat a un acord pel qual el consorci abonarà 830 milions d'euros al país per posar fi a la via judicial pel cas del programari que alterava les emissions d'alguns vehicles dièsel de la companyia quan estaven sent objecte de proves de laboratori.

  • 134,90€
  • -0,66%

Segons va informar el grup amb seu a Wolfsburg en un comunicat, aquest acord ha estat possible per la iniciativa del president del Tribunal Regional de la ciutat de Braunschweig, Wolfgang Scheibel. Aquesta resolució entre les dues parts es produeix després que a mitjans de mes es trenqués el pacte acordat inicialment, que recollia la intenció de l'empresa de destinar el mateix import a tancar la via judicial, a causa de discrepàncies en els emoluments que reclamaven els advocats de l'organització.

En aquest moment, Volkswagen va assegurar que el pacte aconseguit sol havia fracassat perquè els advocats de VZBV reclamaven 50 milions d'euros en concepte d'honoraris, sense que haguessin aportat proves "prou concretes" que justifiquessin aquesta suma. En aquest sentit, des de la corporació automobilística van explicar que els representants legals dels 444.000 clients involucrats en la demanda col·lectiva van rebutjar que es dugués a terme un examen legal "independent" sobre les seves exigències econòmiques.

Després d'aquest col·lapse de la negociació, el consell d'administració del grup alemany va decidir oferir un acord amb els mateixos termes acordats amb VZBV per un import total de 830 milions d'euros, però aquesta vegada al marge dels advocats d'aquesta organització. Davant el nou pacte segellat amb VZBV, la responsable d'Integritat i Assumptes Legals de la corporació, Hiltrud Werner, va qualificar aquest anunci com a "bones notícies" per als clients, ja que suposa una solució "justa i verificable".

La directiva, que va agrair la labor de Scheibel, va assenyalar que des de la companyia automobilística faran ara tot el que estigui al seu abast per oferir i dur a terme els pagaments únics als clients "tan aviat com sigui possible". L'empresa va assegurar que treballa "intensament" en el desenvolupament d'una plataforma que permeti processar directament els termes de l'acord. Així, des de finals de març, els clients que hi tinguin dret rebran "un pagament únic de manera fàcil i ràpida".

Noticias relacionadas

contador