ep el presidente de naturgy francisco reynes este jueves en una sesion de la xxxvi reunion anual del
DAVID ZORRAKINO (EUROPA PRESS)

Els títols de Naturgy es mouen amb nerviosisme a l'espera de conèixer, durant les pròximes hores/dies, el resultat de l'OPA del fons australià IFM sobre el 22,69% de la companyia. Les especulacions creixen al mercat, i es divideixen entre aquelles que sostenen que el fons no arribarà al mínim del 17% del capital que havia fixat, i les que consideren que sí que ho aconseguirà. Naturgy va pujar aquest dimecres gairebé un 4% i avança ara lleugerament després de cotitzar amb descensos destacats durant bona part del matí.

  • 23,38€
  • -2,26%

Els experts anticipaven que, per tal de l'OPA (el període d'acceptació va acabar el passat 8 d'octubre), els títols de la companyia podrien patir, atès que consideren que han estat artificialment subjectes per aquesta oferta. Així, mentre Naturgy ho ha fet bé en borsa, la resta de companyies del sector (principalment Endesa i Iberdrola) han caigut de manera destacada (-15%/- 20%) per les mesures anunciades pel govern espanyol per abaratir la factura de la llum.

"És probable que la cotització baixi quan finalitzi el procés de l'OPA, per les mesures aprovades (pel Govern), principalment. Recomanem vendre a mercat davant el risc que no s'executi l'OPA", escrivia la setmana passada Ángel Pérez, analista de Renda 4.

Jaime Siles, responsable a Espanya d'IFM, va afirmar la setmana passada de manera contundent que esperaven arribar al 17% del capital de Naturgy, percentatge que els permetrà nomenar dos consellers en el màxim òrgan de govern de la companyia. El procés d'OPA es va enrarir durant les últimes jornades abans del tancament del termini d'acceptació, divendres passat, després que el propi Siles declarés que IFM planejava suspendre el dividend de Naturgy en cas de progressar la seva oferta, cosa que no va agradar gens ni a la companyia ni al seu màxim accionista, Criteria, que en ambdós casos van contestar defensant la remuneració a l'accionista de l'energètica.

Noticias relacionadas

contador