cbvodafone8 short1
0,69£
  • 0,00£
  • 0,12%

Vodafone Espanya ha presentat la seva última proposta als representants dels treballadors a la taula negociadora de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), en què rebaixa a un màxim de 1.102 treballadors afectats per aquest procediment.

En concret, la xifra els treballadors afectats per l'ERO en un màxim de 1.000 per 2019 (198 menys que en la proposta inicial), als quals es podrien sumar-se voluntàriament i de manera excepcional aquells empleats que durant 2020 compleixin 55 anys i tinguin 10 o més anys d'antiguitat, col·lectiu format per un màxim de 102 treballadors, segons la companyia.

La primera proposta de l'empresa no contemplava la possibilitat que existissin sortides voluntàries

Vodafone assegura en la seva proposta final que admetrà el total de les sol·licituds voluntàries d'adhesió a l'ERO, fins al límit del nombre de posicions finalment afectades a nivell de divisió, i amb dret de veto per part del grup.

La primera proposta de l'empresa no contemplava la possibilitat que existissin sortides voluntàries, una de les mesures més reclamades pels sindicats. En la seva anterior proposta, presentada la setmana passada, Vodafone Espanya s'admetia una voluntarietat màxima del 30% en cada àrea organitzativa amb una capacitat de veto del 10%.

D'altra banda, l'empresa ha millorat de nou les indemnitzacions establertes per als afectats. Enfront de l'anterior proposta, que plantejava 50 dies de salari per any de treball amb un màxim de 30 mensualitats, ara ofereix 50 dies de salari per any de servei però amb un màxim de 33 mensualitats.

Addicionalment, per als empleats amb un salari fix igual o inferior als 28.000 euros bruts anuals que tinguin almenys cinc o més anys d'antiguitat se li oferirà un complement a la seva indemnització de 6.000 euros bruts, si bé la suma d'aquest complement més la indemnització no podrà superar el màxim de 33 mensualitats.

Pel que fa al pla de rendes (prejubilacions), la direcció ha situat finalment l'edat a la qual es pot optar als 55 o més anys i amb deu o més anys d'antiguitat. S'estableix, com a complement a les prestacions contributives per desocupació, una renda bruta mensual que, al costat de les esmentades prestacions, arribin al 85% del salari fix net més el 50% del variable.

Els treballadors que durant el 2020 compleixin 55 anys, amb 10 o més anys d'antiguitat, que decideixin voluntàriament adherir-se al acomiadament col·lectiu (un màxim de 102 persones), s'inclouran en el pla de rendes. No obstant això, tots aquells empleats als quals se'ls apliqui el pla de rendes, no tindran dret a indemnització.

D'altra banda, el grup es compromet a no emprendre cap altre acomiadament col·lectiu fins al 31 de març de 2021 i a no adoptar cap mobilitat geogràfica unilateral (individual o col·lectiva) fins al 31 de març de 2020.

Noticias relacionadas

contador