ep archivo   sede de vodafone en madrid a 15 de septiembre de 2021 en madrid espana
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

Vodafone puja aquest dilluns més d'un 3% a la Borsa de Londres després que Iliad hagi presentat una proposta a l'operadora per fusionar els seus negocis a Itàlia, explicant que el projecte compta amb el suport unànime del seu Consell d'Administració i del seu principal accionista, Xavier Niel.

  • 0,78£
  • 1,87%

La companyia de telecomunicacions italiana proposa la fusió dels negocis a Itàlia a través de la creació d'una nova entitat ('NewCo') amb l'objectiu d'establir una oferta de mercat atractiva centrada en la innovació, el creixement i una experiència al client sense igual", segons ha indicat en un comunicat.

La proposta valora Vodafone Italia en 10.450 milions d'euros. Vodafone obtindria el 50% del capital social de la NewCo, juntament amb un pagament en efectiu de 6.500 milions i un préstec d'accionistes de 2.000 milions per "garantir una alineació a llarg termini". La participació de Vodafone a la 'NewCo' en el moment del tancament es valoraria en 1.950 milions.

"El context del mercat a Itàlia exigeix la creació del competidor de telecomunicacions més innovador", ha dit el CEO d'Iliad

Iliad Italia es valora en 4.450 milions. Iliad obtindria el 50% del capital social de la 'NewCo', juntament amb un pagament en efectiu de 500 milions i un préstec d'accionistes de 2.000 milions.

Iliad subratlla que l'operació potencialment donaria lloc al competidor de telecomunicacions més innovador d'Itàlia "gràcies a l'experiència i al talent conjunts d'Iliad i Vodafone". Això faria que la nova companyia es convertís en "l'actor principal per a la inversió en tecnologia d'avantguarda i solucions centrades en el client al mercat de telecomunicacions italià, recolzant i accelerant la transformació digital del país i, en especial, l'adopció de fibra ".

El valor empresarial proposat per Iliad per a Vodafone Itàlia (10.450 milions d'euros) representa una "prima significativa" pel que fa al múltiple d'EBITDAaL, reflectint el fort potencial de la 'NewCo' com un jugador sòlid al mercat de les telecomunicacions a Itàlia després d'una fusió, destaca Iliad al comunicat.

Segons l'EBITDAaL estimat de Vodafone Itàlia de 1.340 milions per a l'exercici fiscal 2024 (segons el consens dels analistes), la transacció proposada implica un múltiple d'EBITDAaL de 7,8 vegades, és a dir, més que el múltiple d'EBITDAaL de 7,1 vegades ofert per Iliad en la seva oferta d'11.250 milions al febrer de 2022, i que va ser rebutjada per Vodafone.

Com a part de la transacció proposada, Iliad tindria una opció de compra sobre la participació de Vodafone a la 'NewCo' i podria adquirir un bloc del 10% del capital social de la 'NewCo' cada any a un preu per acció igual al valor patrimonial al tancament. En cas que Iliad decideixi exercir les opcions de compra íntegrament, això generaria 1.950 milions d'euros addicionals en efectiu per a Vodafone.

El finançament d'aquesta transacció compta amb el suport de bancs internacionals destacats, ha dit Iliad.

S'espera que el negoci fusionat generi ingressos d'aproximadament 5.800 milions i un EBITDAaL d'aproximadament 1.600 milions per a l'exercici fiscal que finalitza el març del 2024. També es beneficiaria de sinèrgies esperades, amb una taxa d'execució anual de més de 600 milions en Opex + Capex.

Al tancament de la fusió proposada, el palanquejament seria de 4,5 vegades el deute net respecte a l'EBITDAaL, amb l'objectiu de reduir-lo a menys de 3 vegades tres anys després del tancament.

"El context del mercat a Itàlia exigeix la creació del competidor de telecomunicacions més innovador, amb la capacitat de competir i crear valor en un entorn competitiu. Creiem que els perfils i l'experiència complementària d'Iliad i Vodafone a Itàlia ens permetrien construir un operador fort , amb la capacitat i solidesa financera per invertir-hi a llarg termini. La 'NewCo' estaria totalment compromesa a accelerar la transformació digital del país i, especialment, l'adopció de fibra i la implementació de 5G, amb més de 4.000 milions d'inversió planificada als propers 5 anys", ha declarat Thomas Reynaud, CEO del Grup Iliad.

Noticias relacionadas

contador