ep archivo   vodafone
EUROPA PRESS - Archivo

L'operadora de telecomunicacions britànica Vodafone ha presentat una caiguda del 8,91% en les seves vendes anuals de l'exercici 2021, fins als 43.809 milions d'euros. Les seves accions han baixat amb força a la Borsa de Londres.

  • 1,28£
  • -2,79%

En concret, els ingressos per serveis de Vodafone van augmentar un 7,7% a Alemanya, però van disminuir un 7,8% a Itàlia i un 3,4% al Regne Unit, mentre que a Espanya van caure un 3%.

El resultat brut d'explotació (Ebitda) ajustat de Vodafone va arribar als 14.386 milions d'euros, un 3,3% menys (-1,2% orgànic), mentre que el benefici operatiu de la companyia va ser de 5.097 milions, xifra que representa una millora del 24,3% durant l'exercici.

Per la seva banda, el deute net de Vodafone va registrar un increment del 3,6%, fins als 40.543 milions. De cara a l'exercici en curs, l'operadora ha indicat que espera arribar a un Ebitda ajustat d'entre 15.000 i 15.400 milions d'euros.

"Hem complert la primera fase de la nostra estratègia per remodelar Vodafone com un proveïdor de connectivitat més sòlid, que inclou la simplificació del grup a Europa i Àfrica, la sortida a borsa amb èxit de Vantage Towers, el ràpid desplegament de les nostres xarxes fixes i mòbils de pròxima generació, el guany de participació en les subscripcions de banda ampla i la reducció continuada en la rotació de clients", va declarar Nick Read, conseller delegat de Vodafone.

"El món ha canviat. La pandèmia ha demostrat com de crítics són la connectivitat i els serveis digitals per a la societat. Vodafone es troba fortament posicionat ia través d'una major inversió, estem prenent mesures ara per assegurar-nos tenir un paper de lideratge i aprofitar les oportunitats que creen aquests canvis", va afegir.

contador