dl vodafone group plc ftse 100 telecommunications service providers telecommunications services logo
Sharecast graphic / Josh White

El CEO de Vodafone a Alemanya, Philippe Rogge, ha declarat al diari Handeslblatt que planeja retallar a prop de 1.300 llocs de treball, xifra que suposa un 6,3% del total de 14.230 que la companyia té al país germànic.

  • 0,70£
  • 0,37%

A principis de març, Vodafone va anunciar el seu pla de retallar uns 1.000 llocs de treball a Itàlia. Abans d'això, la companyia ja havia confirmat la seva debilitat actual al mercat alemany, el seu mercat més gran, amb una caiguda dels ingressos per serveis a Europa de l'1,1% al tercer trimestre.

El mes de novembre passat, Vodafone va retallar la seva previsió anual de beneficis i va anunciar una estratègia de reducció de costos per valor de 1.000 milions d'euros. A finals de desembre, el seu conseller delegat, Nick Read, va dimitir després de quatre anys al lloc.

La companyia es troba en converses amb Three UK sobre una possible fusió per combinar xarxes a la Gran Bretanya. El director financer de Three UK, propietat de Hutchinson, Darren Purkis, va declarar que les converses "van per bon camí".

"Vodafone ha hagut de fer front a la pressió sobre el preu de les seves accions, que se situa a prop dels mínims del 2002, en un context econòmic debilitat per la inflació galopant i l'augment de les factures energètiques, així com a la incertesa en la direcció després de la marxa del conseller delegat l'any passat. A més, les converses sobre la seva fusió amb Three UK s'estan allargant, cosa que augmenta la sensació d'inquietud", assenyala Victoria Scholar, responsable d'inversions a Interactive Investor.

La caiguda de la cotització ha cridat l'atenció d'alguns inversors oportunistes, com John Malone, de Liberty Global, inversor en ITV i Virgin Media O2, que ha aconseguit una participació del 4,92% en Vodafone en considerar que el valor està infravalorat. El multimilionari francès Xavier Niel també en va comprar una participació del 2,5% al mes de setembre passat.

contador