vitaldent

Les reaccions a l'escàndol de les clíniques Vitaldent es continuen succeint. Després de la desena de detencions que s'han produït, entre elles la de l'amo de la companyia, Ernesto Colman, la Fiscalia Anticorrupció ha enviat un comunicat públic per tranquil·litzar els usuaris de les clíniques dentals. Segons ha dit, l'atenció i la continuïtat del servei a tots els centres estan garantits.

En el comunicat, del qual es fa ressò la Cadena Ser, la Fiscalia assegura que «la investigació permet garantir la continuïtat de les clíniques Vitaldent, tant perquè en resulta una actuació judicial en defensa dels franquiciats denunciants com perquè els mateixos franquiciats continuaran fent-se càrrec de l'administració d'aquestes clíniques».

A més, també detalla que s'estan duent a terme diversos escorcolls derivats d'una investigació iniciada per la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) a instàncies de diversos franquiciats de Vitaldent «per l'existència de diversos delictes comesos per una organització criminal dirigida per Ernesto Colman en detriment de la Hisenda Pública i els franquiciats».

FRAU DE MILIONS

Segons ha transcendit, Colman exigia als seus franquiciats que li paguessin grans quantitats en metàl·lic, que posteriorment treia fora d'Espanya o reinvertia en altres béns. Segons fonts de la investigació consultades per Europa Press, el frau puja a diversos milions d'euros i l'operació policial es va precipitar davant la sospita que el principal implicat es volia escapolir tancant el negoci i deixant les franquícies abandonades.

A més de l'amo, han estat detingudes deu persones més vinculades a l'administració de la franquícia, de les quals diverses passaran a la disposició de jutjat d'instrucció número 2 de Majadahonda, que dirigeix les actuacions i que ha declarat secreta la causa. Totes les detencions han tingut lloc a la Comunitat de Madrid, excepte una, que s’ha produït a Torrevella (Alacant).

Aquestes mateixes fonts han destacat que el percentatge que l'amo de Vitaldent exigia en diners B als seus franquiciats era molt elevat, de gairebé el 10%, per la qual cosa el frau és considerable i podria pujar a uns 10 milions d'euros.

contador