ep recurso de productos de viscofan 20201120103303
VISCOFAN - Archivo

El Consell d'Administració de Viscofan ha acordat distribuir als accionistes un dividend d'1,4 euros per acció a compte dels resultats de l'exercici fiscal 2023, segons ha informat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 61,30€
  • 1,16%

La data triada per la companyia per executar el pagament d'aquesta retribució serà el proper dia 20 de desembre de 2023. Així, el calendari establert per Viscofan reflecteix que la data 'ex-date', dia en què es deixaran de negociar sense dret a percebre dividend serà el 18 de desembre.

D'altra banda, segons consta al comunicat remès a la CNMV, el proper dia 19 de desembre es determinarà que accionistes tenen dret a rebre aquest pagament (record date).

Cal recordar que la companyia va obtenir 100,8 milions d'euros de benefici als 9 primers mesos de l'exercici fiscal actual. Això va suposar un descens del 4,1% respecte al mateix període de l'any anterior. L'import net de la xifra de negocis va ser de 926,2 milions d'euros de gener a setembre, xifra que suposa un 6,1% més respecte al període comparable anterior.

José Domingo d'Ampuero i Osma, president del Grup Viscofan, ha destacat que "les iniciatives d'ajust d'inventaris per part dels clients d'embolcalls estan provocant un comportament pitjor del mercat enfront de l'esperat, particularment a la zona d'Àsia Pacífic", i la companyia no ha estat aliena a aquesta tendència.

El Grup també va assenyalar que preveia un creixement d'entre un 4% i un 5% als ingressos, d'entre un 2% i un 4% en l'Ebitda i entre un 4% i un 7% en el resultat net aquest 2023, temps que “reforça la seva visió de millora de marges per a l'exercici 2024”.

Les xifres de la companyia navarresa van agradar als experts de Berenberg, que van pujar el preu objectiu a aquestes accions fins als 58,3 euros. Aquesta millora la van justificar amb "una combinació favorable de preus de venda juntament amb iniciatives per al control dels costos que va ajudar a compensar els vents en contra de la inflació".

Noticias relacionadas

contador