ep recursoproductoviscofan
VISCOFAN - Archivo
61,40€
  • 0,90€
  • 1,49%

Viscofan es dispara aquest divendres més d'un 10% després de publicar al tancament d'aquest dijous uns resultats que estan agradant, especialment per la "sorpresa positiva" a la Xina, on es confirma la millora de volums per l'efecte substitució cap a embolcalls de col·lagen.

"Els resultats van estar un 6% per sobre de les nostres estimacions en ingressos i EBITDA recurrent. La sorpresa en ingressos ve de la gradual recuperació en volums d'embolcalls enfront de la debilitat que va caracteritzar el primer semestre de l'any, especialment a Europa i Àsia, destacant-ne el creixement de col·lagen a la Xina per l'efecte substitució de reemplaçar el budell natural de porc, els preus del qual s'han incrementat de forma generalitzada com a conseqüència de la crisi porcina", explica Ana Gómez, experta de Renta 4.

L'EBITDA recurrent avança un 14% (per sobre d'estimacions) gràcies a l'augment dels volums, en un context de majors costos salarials i d'energia. A més, durant el segon semestre de 2019, els experts ressalten que es notarà l'estalvi de costos de Cáseda. El deute net disminueix fins als 56,5 milions d'euros (davant els 73 milions a juny de 2019), amb una ràtio deute net/EBITDA recurrent de 0,3 vegades, de manera que continua destacant la seva fortalesa de balanç, apunten els analistes.

Des de Renta 4 consideren que la companyia està en línia per complir la nova guia de 2019: un augment del 5%/7% dels ingressos; un increment del 2%/5% de l'EBITDA recurrent; i un descens del 6%/12% del benefici net recurrent.

EL TRIMESTRE AMB MAJOR CREIXEMENT HISTÒRIC

Els experts de Bankinter subratllen que han estat uns bons resultats perquè superen les expectatives tant en ingressos com en volums. "És el trimestre amb major creixement històric, en què destaquen l'evolució a Europa i Àsia Pacífic. En aquesta zona les vendes han augmentat un 13,7% enfront del 4,2% del segon trimestre, sobretot pel major consum de budells cel·lulòsiques a la Xina", recalca també el banc.

Bankinter ressalta que aquestes dades són positives perquè vénen després d'una forta inversió de capital dins de la seva estratègia fins al 2020.

"En resum, el mercat creiem que està valorant positivament els resultats perquè baten estimacions per ingressos i volums, augmenten el BPA considerablement (+9% respecte a estimacions) i amb la reducció de deute i menor necessitat d'inversions podria tancar l'exercici amb una nova millora de resultats", conclou l'entitat.

Noticias relacionadas

contador