vidrala680

El resultat net atribuïble de Vidrala va ascendir fins als 32,7 milions d'euros durant el primer trimestre. Això equival a un benefici per acció d'1,15 euros, la qual cosa reflecteix un increment d'un 9,7% sobre l'any anterior.

  • 95,50€
  • -1,95%

La xifra de vendes registrada durant els tres primers mesos de 2021 va ascendir a 234.900.000 d'euros, amb una caiguda sobre el reportat l'any anterior d'un 3,6%. A divisa constant, les vendes van registrar un descens orgànic del 3,3%.

El resultat operatiu brut -EBITDA- acumulat durant els tres primers mesos de 2021 va ascendir fins als 62,2 milions d'euros, amb un increment del 3,9% sobre l'any anterior, reflectint un creixement orgànic -a divisa constant- del 4,1 %.

L'EBITDA obtingut representa un marge sobre les vendes del 26,5%.

Sobre la posició financera, el deute el 31 de març se situa als 210.400.000 d'euros, xifra que reflecteix una disminució d'un 33% respecte a la mateixa data de l'any anterior. Representa una ràtio d'apalncament de 0,7 vegades l'EBITDA acumulat durant els últims dotze mesos.

CERT "RITME DE RECUPERACIÓ"

Vidrala ha dit que les condicions del negoci "disten encara de ser les normals" mentre la pandèmia es perllonga més del previst. Malgrat això, explica que "la demanda per a envasos de vidre hauria de mostrar ritmes de recuperació suportats a la baixa base de comparació i l'esperada reobertura d'activitats actualment restringides que tenen impacte en el consum dels nostres productes".

"Les nostres vendes reflectiran aquestes condicions de mercat i els nostres marges haurien de mantenir estables respecte a l'any anterior mentre la recuperació de la demanda i el resultat de les accions d'eficiència interna serien suficients per mitigar l'impacte de la creixent inflació dels costos", ha explicat en una nota.

L'empresa ha subratllat que les seves directrius principals "es mantindran intactes", enfocades cap a les seves tres prioritats: el client, la competitivitat i el capital.

"Mantindrem un focus estricte a servir òptimament als nostres clients, invertir amb particular ambició industrial per garantir la sostenibilitat del negoci i, sempre, garantir la disciplina financera", conclou.

Noticias relacionadas

contador