ep archivo   fabrica de grifols en estados unidos
EUROPA PRESS - Archivo

Grifols ha anunciat aquest dimarts que Víctor Grifols Roura, nét del fundador de la companyia i "artífex de la transformació de Grifols en un líder global de la indústria del plasma", ha decidit renunciar al càrrec com a membre del Consell d'Administració després de gairebé quatre dècades de servei. Víctor Grifols Roura continuarà sent president d'honor de la companyia.

  • 9,96€
  • 0,75%
  • 7,01€
  • 2,86%

Grifols ha recordat en un comunicat que, seguint l'exemple del seu pare, Víctor Grifols Roura va deixar el càrrec de CEO als 67 anys, el 2017. Es va retirar com a president el 2022 quan tenia 72 anys i avui deixa el seu lloc al Consell per "garantir una transició ordenada".

El lloc que Grifols Roura deixa vacant al Consell serà ocupat per Albert Grifols Coma-Cros, nét del científic Josep Antoni Grifols i Lucas, que va desenvolupar la tècnica de la plasmafèresi que segueix sent el mètode estàndard de la indústria per a l'obtenció directa de plasma a tot el món. Grifols Coma-Cros va ocupar, fins al setembre del 2023, el càrrec de Chief Scientific Innovation Officer de la companyia.

“Ara que la companyia ha tornat al camí del creixement sostenible, ha arribat l'hora de girar full i començar el següent capítol. Ho faig summament orgullós, des de la humilitat i l'admiració per tot allò que hem aconseguit fer pels pacients i la societat en aquestes darreres dècades”, ha declarat Víctor Grifols Roura. “Sóc una persona molt afortunada per haver pogut combinar durant tota la meva vida, com va fer el meu pare, les meves dues grans passions: la meva família i la meva feina”.

"És un honor absolut per a mi ser nomenat membre del Consell d'Administració i espero, des del meu nou càrrec, poder contribuir al continu creixement i lideratge de la companyia al sector del plasma", ha indicat per la seva banda Albert Grifols Coma-Cros.

NOVA VICESECRETÀRIA DEL CONSELL

Grifols ha comunicat també aquest dimarts la dimissió de Tomás Dagá del seu càrrec com a vicesecretari del Consell d'Administració i la designació de Laura de la Cruz Galán com a nova vicesecretària no consellera del Consell d'Administració.

Finalment, la companyia ha deixat constància que encara hi ha una vacant al Consell d'Administració (la produïda per la dimissió de Steven F. Mayer) i que la societat continua duen a terme un procés de selecció per tal de cobrir-la.

Noticias relacionadas

contador