• Víctor del Pozo i Jesús Nuño de la Rosa assumiran els poders executius i reportaran directament al Consell d'Administració
nu o de la rosa y victor del pozo
Bolsamanía

El Consell d'Administració d'El Corte Inglés, reunit avui a Madrid, ha decidit per unanimitat nomenar consellers delegats a Víctor del Pozo Gil i Jesús Nuño de la Rosa i Coloma, els dos vinculats al Grup des de fa més de 25 anys.

Del Pozo exercirà com a conseller delegat del negoci dels grans magatzems, i Nuño de la Rosa s'ocuparà de les àrees corporatives i de les filials del grup. Els dos han d'assumir els poders executius i reportaran directament al Consell d'Administració.

El Corte Inglés decideix d'aquesta manera separar les funcions de president i consellers delegats, en línia amb les millors pràctiques de govern corporatiu, un camí que ja es va iniciar amb la creació de la Comissió Delegada i de la Comissió d'Auditoria i Control, i que ara continua amb el nomenament de dos consellers delegats. La figura del president del Consell o chairman és cada vegada més habitual a les grans empreses nacionals i internacionals per facilitar la separació de poders i aportar més transparència i control.

La decisió adoptada pel Consell permetrà, d'altra banda, avançar a la política de professionalització de la gestió, al mateix temps que dota al Grup de major flexibilitat per afrontar una nova etapa de creixement i optimitzar la gestió de les dues grans àrees que componen el Grup.

DOS GRANS ÀREES D'ACTIVITAT

El Grup El Corte Inglés ha dividit les funcions executives en dues grans àrees: d'una banda, la dels negocis de retail i grans magatzems i per una altra, la de corporatiu i filials (Viatges, Assegurances, Informàtica...).

Víctor del Pozo Gil (Madrid, 1966), conseller delegat de l'àrea de retail i grans magatzems, és economista, enginyer informàtic, MBA per l'Institut d'Empresa i PDG per l'IESE. Fins al moment era director general de retail, i compta amb una provada i eficaç trajectòria dins del Grup on va començar a treballar amb 18 anys, havent passat per diverses àrees de la companyia. Patró de la Fundació Ramón Areces des de desembre de 2016, és un gran coneixedor del Grup i un expert en el món de l'alimentació i, molt especialment, en el negoci en línia.

Jesús Nuño de la Rosa i Coloma (Madrid, 1963), que assumirà les màximes responsabilitats a l'àrea corporativa i a les filials, és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Complutense de Madrid. Ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional en Viatges El Corte Inglés, empresa de la qual és director general des de 1998. Nuño de la Rosa, que també és patró de la Fundació Ramón Areces, ha destacat pel seu coneixement de l'àmbit financer, del sector hoteler i turístic, i dels mercats internacionals, com demostra l'àmplia xarxa que Viatges El Corte Inglés ha desenvolupat en diversos països del món.

Noticias relacionadas

contador