ep antenahispasat
HISPASAT

La concessionària Abertis plantejarà durant la seva junta general d'accionistes, que se celebrarà el proper 13 de març, la venda de la seva participació del 57,05% en Hispasat a Red Eléctrica Corporació a un preu que no podrà ser inferior als 656 milions d'euros, segons consta en l'ordre del dia enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Un moviment clau per a la guerra d'opes que mantenen ACS i Atlantia per adquirir la concessionària.

  • 18,36€
  • 0,00%

En concret, la companyia demanarà autorització al Consell d'Administració per realitzar aquesta operació, que suposa una valoració total de la companyia de satèl·lits de 1.149 milions d'euros. La transacció inclou, a més, la subrogació del paquet accionarial del 33,69% que Eutelsat posseeix en Hispasat i que Abertis va acordar comprar al maig de 2017.

Tot això, segons l'ordre de la junta, en el cas que per part de Red Eléctrica Corporació es dirigeixi a la venedora una oferta vinculant de compra i subrogació. "La formalització de l'alienació i subrogació autoritzades per la junta general no tindrà efecte mentre que no compti amb l'autorització del Consell de Ministres", indica el comunicat.

Aquesta notificació es produeix dos dies després que la Comissió Europea autoritzés l'oferta pública d'adquisició (OPA) que ACS, a través de la seva filial alemanya Hochtief, ha llançat sobre Abertis. Aquesta operació, valorada en 18.600 milions d'euros, competeix amb l'anteriorment formulada per la italiana Atlantia, per 16.341 milions. És el torn de la CNMV. L'organisme regulador, probablement, l’aprovarà durant els pròxims dies.

Els analistes de Bankinter recorden que "és probable que la compra d'Abertis es decideixi en una licitació a sobre tancat entre ACS i Atlantia, cosa que poden fer fins a 3 dies abans d’esgotar-se el termini de les opes. A més, fins a 5 dies abans que s'esgotin aquests 30 dies de termini un tercer pot presentar una altra OPA competidora", afirmen.

Noticias relacionadas

contador