ep recursospescanova
EUROPA PRESS - Archivo
0,40€
  • -0,01€
  • -2,70%

'Vella' Pescanova està pujant un 7% en borsa aquest divendres davant la notícia publicada per Expansión, que indica que els principals accionistes de Nova Pescanova -Abanca, Sabadell i CaixaBank-, que posseeixen el 80% de l'empresa, planegen sanejar-la transformant en capital els 600 milions de deute.

Expansión cita fonts coneixedores, que indiquen que l'exercici actual no ha estat bo per a Nova Pescanova a causa de la mala situació que travessa actualment el sector de pesca d'altura i transformació de producte.

Nova Pescanova va registrar aquest any pèrdues davant del benefici de 5,4 milions de l'any passat. Això s'explica, indica el citat diari, per la caiguda del preu de les matèries primeres i la situació a l'Argentina i la Xina.

Cal recordar que 'vella' Pescanova manté un petit percentatge en Nova Pescanova, una participació que es va veure diluïda per l'ampliació de capital que va portar a terme aquesta última.

Abenca és el principal accionista de Nova Pescanova, en quintuplicar la seva presència en l'empresa durant 2018. Abanca ha explicat l'increment de la seva presència en Nova Pescanova per la seva "política general de suport a l'economia i indústria gallegues, orientada a la consolidació i creixement de empreses i sectors clau".

Noticias relacionadas

contador