• La justícia europea va anul·lar després la decisió de Brussel·les, encara que FedEx va comprar finalment TNT Express
tnt express, post, delivery

L'empresa nord-americana UPS ha presentat un recurs davant del Tribunal de Justícia de la UE en què reclama a la Comissió Europea una indemnització de 1.742 milions d'euros més interessos per haver bloquejat el 2013 la compra de la companyia de missatgeria holandesa TNT Express. La decisió de Brussel·les va ser, més tard, anul·lada per la justícia europea.

  • 147,48$
  • -0,72%

El recurs, publicat aquest dilluns al Diari Oficial de la UE, va ser presentat el passat 29 de desembre i UPS hi sol·licita una compensació "per les pèrdues sofertes" com a conseqüència de la decisió en la qual l'Executiu va impedir que adquirís TNT Express en entendre que l'operació donaria lloc a una restricció de la competència en 15 països de la UE al sector del lliurament urgent de paquets petits.

No obstant això, aquesta decisió de la Comissió Europea va ser anul·lada al març de 2017 pel Tribunal General de la UE, en concloure que l'executiu comunitari va vulnerar el dret de defensa de la societat nord-americana. Brussel·les va recórrer aquesta sentència, tot i que el TUE encara no s'ha pronunciat al respecte.

El 2016, TNT Express va ser adquirida pel grup nord-americà de paqueteria FedEx

Tres anys més tard, el 2016, TNT Express va ser adquirida pel grup nord-americà de paqueteria FedEx, una operació que sí que va rebre 'llum verda' per part de la Comissió Europea

Així, UPS reclama en la demanda una indemnització de 1.742 milions d'euros "pels prejudicis soferts", més els corresponents interessos. A més, sol·licita que se li compensi pels impostos amb els quals es grava la indemnització d'acord amb el tipus impositiu aplicable en la data quan es dicti sentència.

"Podem confirmar que UPS està seguint el procediment legal per obtenir una compensació per les pèrdues sofertes a conseqüència de la injusta prohibició per part de la Comissió Europea de la compra (de TNT)", ha declarat a Europa Press un portaveu de UPS a Europa.

"Mantenim la ferma creença que l'adquisició proposada hauria constituït un bon acord per als clients, així com per als consumidors B2C (business to consumer)", ha afegit el representant de la multinacional, subratllant que UPS "segueix sent optimista respecte a Europa".

"Respectem el curs del procés legal i no podem discutir sobre els elements específics de la demanda, que ara mateix està en mans dels tribunals. La indemnització reclamada es correspon amb el que creiem, mitjançant un procés objectiu de valoració verificat per tercers, que és el valor de l'oportunitat erròniament prohibida per la Comissió", ha conclòs.

Actualment, el negoci europeu d'UPS representa al voltant del 50% del volum i dels ingressos a nivell internacional de la multinacional, que va començar a operar per primera vegada a Europa fa 40 anys.

Noticias relacionadas

contador