• Arribaran al llarg de 2018 a les carreteres nord-americanes
ups-a-suivre-a-wall-street

UPS, el gegant nord-americà del repartiment, va anunciar dijous que construiria des de zero la seva pròpia flota de camions elèctrics de repartiment en col·laboració amb Workhorse Group, amb l'objectiu que eventualment acabin reemplaçant els vehicles de gasolina.

Els camions elèctrics de repartiment, que començaran amb 50 vehicles, tindran un rang de 100 milles (160 quilòmetres) i arribaran als Estats Units al llarg de 2018 segons ha anunciat la pròpia companyia. "Veiem aquest vehicle com una cosa paradigmàtica dins el sector dels camions elèctrics", ha afirmat Carlton Rose, president global de manteniment de flota i enginyeria per UPS en declaracions a 'Reuters'.

"Aquest vehicle és paradigmàtic dins el sector dels camions elèctrics", afirma Carlton Rose

Rose ha afegit que: "És una cosa pionera a la indústria, perquè el cost de l'adquisició és comparable la del gas i el dièsel". La companyia amb seu central a Atlanta (Estats Units) ostenta actualment una flota de 35.000 camions de gasolina. Així mateix, els vehicles elèctrics que espera incorporar costarien aproximadament el mateix que els anteriors, però tindrien un cost de propietat menor, perquè el seu consum per milla recorreguda és més rendible.

A l'actualitat, UPS ja disposa de 300 vehicles elèctrics a Europa i als Estats Units, a més d'aproximadament 700 híbrids. De fet, l'any passat UPS va realitzar un encàrrec de camions elèctrics a Daimler i Tesla, que acaba de presentar el seu propi model Semi Truck.

Per la seva banda, Workhorse es troba provant a hores d'ara el model N-Gen, que està compost per carboni, per un encàrrec per a un client anònim. El vehicle en qüestió té un pes de 2.494 quilos quan està buit, és a dir, uns 2.267 quilos més lleuger que un automòbil tradicional.

Mentrestant, la companyia nord-americana de missatgeria i logística UPS, va anunciar l'1 de febrer un benefici net de 4.910 milions de dòlars (3.945 milions d'euros) el 2017, una xifra que representa un increment del 43,1% en comparació amb l'any anterior, segons ha informat la multinacional. Els seus ingressos entre gener i desembre van sumar 65.872 milions de dòlars (52.922 milions d'euros), un 8,1% més, amb un creixement del 6,4% al negoci domèstic de paqueteria, mentre els lliuraments internacionals van augmentar un 8% la seva facturació.

Noticias relacionadas

contador