une station service bp a manhattan

La companyia estatal de petroli dels Unió dels Emirats Àrabs va considerar recentment comprar la petroliera britànica BP, però l'operació finalment no va tirar endavant, segons informa aquest divendres Reuters citant persones familiaritzades amb l'assumpte. Segons afegeix, les deliberacions no van avançar més enllà de les discussions preliminars.

BP

  • 4,89£
  • -1,54%

Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC) finalment va decidir que BP no és l'opció adequada per a la seva estratègia, van indicar aquestes fonts a Reuters, que precisen que consideracions polítiques també van influir en el possible moviment.

BP, valorada en 88.000 milions de lliures esterlines (aproximadament 103.000 milions d'euros), ha tingut un rendiment en borsa inferior al dels competidors durant anys, cosa que, segons inversors i analistes, l'ha convertit en un possible objectiu d'adquisició. Les gegants petrolieres nord-americanes es troben enmig de la major consolidació de la indústria en dècades, però fins ara les principals petrolieres europees no hi han estat involucrades.

Els inversors han penalitzat el pla de BP de reduir la producció de combustibles fòssils i el canvi més ràpid cap a les energies renovables en comparació amb rivals com Shell, Exxon i Chevron. El febrer del 2023, BP va retrocedir als seus plans de transició energètica.

BP puja aquest divendres un 2,37% a la Borsa de Londres.

Noticias relacionadas

contador