• El canvi de moneda va tenir un efecte negatiu del 9,8% en la facturació del grup holandès
  • Mentre que les adquisicions van restar un 1,5% a la xifra de vendes
  • Els títols de l'holandesa han tancat amb una caiguda de 2,17% al parquet de Londres
paul polman unilever

El gegant holandès Unilever va reduir el seu volum de facturació un 5,2% durant el primer trimestre de 2018 i va sumar un total de 12.622 milions d'euros en ingressos. El motiu que la companyia ha proporcionat durant la presentació dels seus resultats comercials dels primers tres mesos de l'any és l'efecte negatiu del tipus de canvi.

  • 41,33£
  • 1,25%

En concret, el canvi de moneda va tenir un efecte negatiu del 9,8% en la facturació del grup holandès, mentre que les adquisicions van restar un 1,5% a les vendes de la companyia.

Per regió, Europa va continuar sent un mercat complicat per a la companyia per la feble demanda dels consumidors, les pressions deflacionistes en els preus i el difícil entorn que pateix el comerç minorista, amb França com a principal focus de les dificultats. Les vendes a Amèrica del Nord van experimentar un "fort" desenvolupament durant el primer trimestre gràcies al tímid resultat d'inicis de 2017 i un millor rendiment de la publicitat i la innovació. Per la seva banda, l'Amèrica Llatina va continuar mostrant bons símptomes amb una "sorprenent" actuació dels desodorants i els productes per a la cura del cabell. Els preus a Àsia es van mantenir baixos, amb la Xina creixent principalment gràcies al desenvolupament dels canals de venda en línia. Finalment, les vendes a Rússia, Indonèsia i Sud-àfrica van caure per la situació geopolítica particular d'aquests països i la seva competitiu marc comercial.

"Per al conjunt de l'exercici, seguim esperant un increment de les vendes subjacents d'entre el 3% i el 5%, així com una millora del marge operatiu subjacent i del flux de caixa que ens mantingui en vies de complir els nostres objectius per al 2020", ha indicat Paul Polman, conseller delegat d'Unilever. D'altra banda, la multinacional va anunciar que començarà al maig un programa de recompra d'accions pròpies per un import de fins a 6.000 milions d'euros i que repartirà un dividend trimestral de 0,3872 euros per acció, xifra que suposa un increment del 8%.

Noticias relacionadas

contador