unilever ceo

Unilever ha anunciat aquest dilluns el nomenament de Hein Schumacher com a nou conseller delegat després d'"un ampli procés de recerca a escala mundial", ha subratllat la companyia en un comunicat. Hein substituirà Alan Jope, que va comunicar el setembre del 2022 la seva intenció de deixar l'empresa.

  • 41,33£
  • 1,25%

Hein és actualment conseller delegat del negoci global de productes lactis i nutrició Royal FrieslandCampina i es va convertir en Director No Executiu d'Unilever a l'octubre de l'any passat. Començarà com a CEO l'1 de juliol de 2023, després d'un període de traspàs d'un mes.

"Schumacher és un veterà de la indústria; ha estat CEO de Royal FrieslandCampina, un negoci lacti d'11.000 milions d'euros, des del gener del 2018 i anteriorment a la seva carrera va treballar per a Kraft Heinz Foods Company durant més d'una dècada", subratlla Victoria Scholar, responsable d'inversions d'Interactive Investor.

"El CEO sortint d'Unilever, Jope, ha estat al capdavant des del gener del 2019, dirigint el negoci a través dels alts i baixos de la pandèmia. Des del seu nomenament, les accions d'Unilever amb prou feines han variat, amb un rendiment inferior al d'altres valors del sector. Les accions van pujar quan va anunciar la seva partida l'any passat, cosa que suggereix que els inversors estan ansiosos per un canvi en el lideratge", afegeix Scholar.

El president d'Unilever, Nils Andersen, s'ha mostrat "encantat" de donar la benvinguda a Hein. "És un líder empresarial dinàmic i orientat als valors, que compta amb una àmplia experiència i un excel·lent historial de resultats a la indústria mundial de béns de consum. Posseeix una excepcional capacitat estratègica, una provada eficàcia operativa i una sòlida experiència tant en mercats desenvolupats com en desenvolupament. El Consell espera que Hein aprofiti tot el potencial d'Unilever com a empresa guanyadora que ofereix creixement a llarg termini i valor per a totes les seves parts interessades”, ha afirmat.

contador