ep unilever
UNILEVER - Archivo

Unilever, especialitzada en la venda de productes bàsics i que compta amb marques com Mimosin o Fluocaril, ha presentat un creixement de les vendes subjacents del 7,3% al primer trimestre. D'aquest percentatge, les pujades de preus han tingut una aportació positiva del 8,3%, mentre que els volums han baixat un 1%.

  • 44,47€
  • 0,54%

La facturació total va augmentar un 11,8%, fins als 13.800 milions d'euros, incloent-hi un impacte canviari del 3,5%. L'empresa amb seu als Països Baixos ha mantingut el dividend trimestral als 0,4268 euros per acció i ha iniciat el primer tram de 750 milions d'euros d'un programa de recompra d'accions de fins als 3.000 milions d'euros.

Alan Jope, conseller delegat, ha comentat que "l'entorn d'augment significatiu dels costos dels insums és molt desafiant, perquè s'han accelerat encara més durant els primers tres mesos de l'any".

"Hi ha més per fer mentre gestionem el nostre negoci mitjançant una inflació de costos sense precedents, però estem aconseguint un bon progrés. Estem compromesos a mantenir aquest pas endavant en el nostre creixement i competitivitat", ha afegit.

PREVISIONS PER A 2022

Sobre la previsió per al conjunt de l'any, Jope ha explicat que "seguim esperant una inflació dels costos dels insums del voltant de 2.100 milions d'euros al primer semestre, però l'esclat de la guerra a Ucraïna i l'augment relacionat amb la inflació de les matèries primeres han elevat la nostra previsió de costos per al segon semestre del 2022".

"Actualment esperem una inflació dels costos dels consums per al segon semestre que rondaria als 2.700 milions d'euros. Aquest període d'inflació sense precedents ens obliga a prendre més mesures de fixació de preus amb algun impacte en el volum com a resultat. Ara esperem que el creixement de les vendes subjacents el 2022 s'ubiqui a l'extrem superior del rang prèviament guiat del 4,5% al ​​6,5%”, ha indicat el directiu.

"Esperem que el marge operatiu subjacent per a la primera meitat estigui dins del nostre rang guiat per al 2022 de 16%-17%. Com a resultat de l'augment previst en els costos a la segona meitat, actualment esperem que el marge operatiu subjacent de tot l'any es trobi a l'extrem inferior d'aquest rang La major àrea d'incertesa i volatilitat està al voltant dels costos. Esperem restaurar el marge a través de preus i estalvis de costos durant 2023 i 2024, a mesura que es normalitzin les condicions del mercat", ha conclòs Jope.

contador