siege-unicredit

El major banc d'Itàlia, Unicredit (+2,9% a la Borsa de Milà), ha anunciat aquest dimarts un 15,3% més de benefici net durant el primer semestre de l'any, fins als 2.136 milions d'euros.

  • -
  • -

Amb tot, l'EBITDA de l’entitat s'ha situat als 2.715 milions d'euros, un 13,5% més respecte als 2.392 milions d'euros de 2017.

El banc italià presumeix de benefici gràcies a la seva política de retallada de costos operatius

El conseller delegat d'Unicredit, Jean Pierre Mustier, manté la seva política d'incrementar els estalvis i millorar la qualitat dels actius de l'entitat que dirigeix. Per a això, el banc segueix fixant-se els 4.700 milions d'euros d'ingressos nets per 2019.

Unicredit preveu que haurà de retallar el seu nombre de sucursals i personal abans de les dates previstes. L’entitat italiana és un dels majors bancs d'Europa Central i de l'Est, amb 25 milions de clients a 14 països. Precisament, la divisió d'Europa central i oriental ha estat la que més ha contribuït als guanys durant aquest segon trimestre de l'any, amb un benefici net de 472 milions d'euros durant el segon trimestre de l'any, un 2,3% més que durant el mateix període de l'any anterior.

"L'equip d'Unicredit ha tingut un primer semestre molt sòlid quant a resultats tot i el desafiador mercat i context geopolític. Seguim confiant en l'economia europea i italiana i en els seus sòlids fonaments subjacents", ha destacat, a més, Mustier.

Noticias relacionadas

contador